Om mig

Jag har under hela min barn- och ungdomstid bott och växt upp i lilla Jädraås som är en liten by i Ockelbo kommun. Jädraås ligger i Gästrikland ca 6 mil från Gävle. Jag har sedan barnsben glidit runt på elljusspåren i Jädraås men var inte direkt någon stjärna. Kombinerat med en, inte allt för satsande på skidåkning, spelade jag även fotboll med ett lag i Åbyggeby/Ockelbo. Oviss om jag skulle fortsätta med skidor eller fotboll beslutade jag mig till slut, efter mycket skadeproblem inom fotbollen, att satsa på skidorna. Jag började då söka till skidgymnasium runt om i Sverige men kom aldrig in. Jag fick istället en förfrågan om att prova på skidskytte vid Sollefteå Skidgymnasium och tackade då ja till det. Hösten 2002, efter högstadiet, flyttade jag upp till Sollefteå där jag gick på skidskyttegymnasiet i fyra år. Efter avslutad gymnasietid så flyttade jag till Östersund där jag nu varit bosatt i 9 år för att på heltid kunna ägna mig åt skidskyttet.

Jag har tillhört Svenska Skidskyttelandslaget i 5 år. Inför säsongerna -15/16 och -16/17 har jag blivit erbjuden en plats i A-landslaget men valt att Tacka Nej och istället fortsätta min satsning med min tränare Pär Svärdfeldt och Teamet vi startade säsongen -14/15. Jag tror det är den rätta vägen för att jag ska kunna utvecklas på bästa sätt.

Hittills har min satsning resulterat i 18 junior och senior SM guld. Jag har även deltagit vid fem Världsmästerskap, ett OS, ett Ungdoms-OS och två Junior VM. Min ambition är att nå den absoluta världstoppen i skidskytte och lyckas ta medaljer vid stora mästerskap så som VM och OS.

Snabbfakta

Namn: Elisabeth Högberg
Född: 7 november 1986.
Kallas: Bettan sedan urminnes tider.
Familj: Pappa Thomas, mamma Erica, storebror Marcus, lillebror Anders, pojkvän Daniel och hunden Coss.
Längd: 1.65
Bor: Östersund i lägenhet med Daniel.
Uppvuxen: Jädraås, en liten by på ca 400 inv. i Gästrikland (Ockelbo kommun)
Klubb: Biathlon Östersund
Det visste ni inte om mig: Har deltagit i ”Hela kändis-Sverige bakar”. Kan titulera mig som ”stjärnbagare” av tårtor.