SM summering

Sommaren kom tillbaka idag! Jag njuter till fullo av att kunna sitta ute i bikini på altanen hemma i Jädraås..passar på att hälsa på några dagar innan nästa drabbning. Mer om det längre ner.

 

Först lär jag dra en summering av Rullskidskytte SM som avgjordes förra helgen. Nytt för i år var att det lagt till en längdtävling på fredag kväll som även den ingår i uttagningskriterierna för vinter så alla skidskyttar var så klart närvarande hela helgen.

 

5km för oss damer var programmet för fredag kväll. En väldigt ovanlig distans för min egen del som brukar kunna en ”slow starter”. 2 varv på en 2.5km slinga körde vi. Det gick helt okej trots att det var svårt att veta hur fort man kunde öppna. Det är ju en kort distans, men kan bli sjukt jobbig om man går ut för hårt. Okej lopp med avsaknad av något extra för att kunna växla tempo, jag hade bara en fart loppet igenom. Ändå nöjd med resultatet där jag slutade 4:a, 20sekunder efter längdlandslags åkaren Evelina Settlin som segrare före Hanna Öberg och Mona Brorson

.
Inskjutning

 

På lördag var det SM Sprint. Det blev en riktigt bra dag för min del där jag lyckades knipa SM Guldet! Menjag var egentligen 3:a i loppet då vi hade både norska och finska (inte Kajsa eller Mari från finland) landslaget på plats. Så Tiril Eckhoff segrade före Ingrid Tandrevold och sen jag på 3:e plats. Men det var riktigt tajt och jag var bara 7,8 sek från Tiril och 1,2 sek från Ingrid. Bra skytte för min del med 0+1 och min plan var att försöka vara offensiv på vallen. Jag är väldigt nöjd med resultatet, men också lite förvånad då jag inte kände att formen var på topp riktigt utan det kändes ”bara bra”, så det är på ett sätt skönt att veta att kroppen kan svara bättre än så också.


Sprinten


Ingrid, Tiril och jag

 

Under söndagen avgjordes SM i distans. Jag var riktigt taggad på race och skyttet gick fenomenalt bra…fram till sista skottet i sista serien. En bom. Men 0+0+0+1 är jag sjukt nöjd med och att känslan var riktigt bra i skyttet och jag var rätt säker på att träffa alla och gjorde därför inte jobbet helt genom sista serien. Åkningen var okej den dagen också, öppnade kanske lite för hårt för jag orkade inte riktigt på sista två varven tycker jag. Men slutade på en 2:a plats endast 2 sekunder efter Hanna som åkte super starkt.


Distansen


Jag, Hanna och Emma

 

Jag är riktigt nöjd med SM helgen då jag innan SM känns att formen varit väldigt varierande och haft långa perioder där jag varit sjukt sliten. Därav min förvåning över att åkningen ändå funkade så pass bra.

Ett Guld och ett Silver tag jag med mig i samlingen.

 

Efter SM hade jag två lugna dagar med bara 1 styrkepass och ett A1pass. Men sen i onsdags har jag träningen rullat på för fullt igen. Jag passade på att sällskapa med norska skidskyttedamerna på ett intervallpass i veckan. Riktigt roligt att få vara med och sparras med dom och det blev ett kanon bra pass.

 

Igår var det tävling igen för min del, men denna gången i löpskorna. Jag var med och sprang Sportsgym Trail ute på Frösön. Riktigt bra tävling som ingår i en Tour med 3 deltävlingar. Det blev en seger för min del trots att jag med 1.5km kvar av loppets 10km tog ett skutt upp på en blöt spång och flög av den direkt och landade med låret rätt in i en decimeter stor stubbe. Med sjukt ont reste jag mig haltade vidare, men tävlingsdjävulen gjorde mig påmind ganska snart att det kommer folk bakom och jag ignorerade smärtan och sprang det jag hade in i mål som vinnare i damklassen. Men sen när man blivit kall i musklerna! AJ! Fick en fin blå/röd utgjutning av stubben på låret sen.


Seger i Sportsgym Trail

 

Direkt efter tävlingen blev det lunch och dusch hemma innan jag satte mig i bilen och körde mot Jädraås. Så just nu befinner jag mig där och kommer vara de fram tills på torsdag morgon då det är dags för läger med Teamet. Men det roligaste här hemma är att vi ska byta bil. Dryga 3 år har jag nu haft denna pärla. Så på tisdags ska jag till Bilmetro i Sandviken och hämta den nya 🙂

 

Nu blir det snart middag med mamma, ren entrecote känns inte helt fel faktiskt!

One thought on “SM summering

  1. Ny bil och renentrecote är du verkligen värd efter tävlingsframgångar i flera grenar!
    (för du menar väl inte ren entrecote i två ord?? Tror språkpolisen Åke)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *