2v i franska bergen

Just nu befinner jag mig i de franska bergen uppe på 1700m.ö.h, närmare bestämt i Bessans. Det ligger i sydöstra Frankrike nära Schweiz och Italien.

Nöjda och glada efter första träningsdagen

Detta pass va vi uppe på 3124m.ö.h som högst. Här på denna bild var de lite väl brant föe min smak då benen började skaka när man skulle ta sig vidare genom att hålla i en stålvajer.

Hela Teamet är här och det blir vårt 4e läger för i år. Vi har även sällskap och sparring på plats av norska skidskytten Kristoffer Skjelvik. Vi har också fått massa hjälp av hans föräldrar, som också är på plats, på så väl skjutvall som bilkörning i bergen. Otroligt värdefullt!

Kristoffer, Simon och Danne

Träningen har rullat på oförskämt bra. Jag trodde jag skulle känna av höjden mer då vi bor och tränar på 1700m.ö.h och kör upp mot 3100m.ö.h. Pulsen och laktatet har varit normalt på alla pass så jag har kunnat genomföra passen så som jag velat. 5 träningsdagar har passerat i rasande fart och idag har vi en vilodag. Vi var nyss uppe på stadion och hade skyttedueller alla fyra mot varnadra. Riktigt bra pass där man fick känna på tävlingsnerverna.

Skytte från ett rullskidpass

Vi har sjukt bra väder här också. Det är lite kyligt på morgonen med 4°-8° när stadion ligger i skuggan, men sen fram mot lunch så har vi haft mellan 20°-24°.

Som sagt många fina pass med en löptur upp på 3124m.ö.h som är det högsta jag någonsing löpt upp på. Sen hade vi en långtur löp i förrgår. Den var, utan att överdriva, den finaste tur jag sprungit. Speciellt första 2h av den.

Galet fint pass

Vyerna vi hade denna dag var helt magiska

Danne och Simon

Hade med både Umaras U-gel och U-bar på långturen. Tur var väl det då det blev ca 1.15h övertid..

Danne

Annars är det som vanligt när man är på läger, äter-tränar-sover mest hela tiden. Men idag ska vi i alla fall försöka hitta på något om de så bara blir en fika i nån by.

Hitta ett nice fika stopp på lånturen uppe på 2760m.ö.h…

..hittade en slackline där uppe också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *