Då drar vi vidare

4 veckor har rullat iväg sen sist jag printade ett inlägg här. Behovs förbättring på uppdaterandet här, de är ju så myclet lättare att lägga ut på Instagram och FB. Men, nytt år och nya möjligheter kan man väl säga nu då.

Varning för långt inlägg!

Sen sist då. Jo då var jag på väg till Lenzerheide för tre dagars tävlande. Det blev en bra vecka med två 7:e platser i de individuella loppen. På sprinten var jag bara 0,3sek från 6:e plats och därmed blomsterceremoni och prispengar. Dagen efter var det jaktstart och jag slogs länge om pallen och hade chans att gå ut i tät på sista skyttet men höll inte ihop det helt och gick ut som 4:a men med ca 300-400m kvar kom 3 tjejer och det blev tajt in i mål. Återigen var jag 7:a endast 1sek från blomsterceremoni igen. Åkningen var inte på topp, jag brukar ha svårt på höjden första dagarna vilket också kändes även denna gång. Singelmixen sista dagen körde jag med Tobbe och vi knep en 5:e plats så då blev de lite blomster och prispengar.

Vidare veckan efter till Obertilliach för 3 lopp till. Vi började med Distans. Ett bra lopp för min del med skytteraden 0+2+0+0. Synd på 2 bom där men annars fint och jag slutade på en 4:e plats. Kroppen kändes lite bättre också mot veckan innan så de va skönt. Sprinten blev ingen höjdare. Kände redan vid inskjutningen och uppvärmning att nått inte stämde. Hade svårt att fokusera, vilket också blev fallet på tävlingen. Super svårt att fokusera på varje skott och hade ingen bra tajming. Det blev även lika till dagen efter då jag körde singelmix stafetten tillsammans med Torstein. Skyttet funkade inte som de skulle, huvudet ville inte jobba som jag önskade. Sprinten slutade jag …. och singelmixen slutade vi …. efter en bra avslutning av Torstein.

Anledningen till mina problem på skjutvallen tror jag var en blandning av att det var 6:e helgen i rad som jag tävlade så jag hade kört 14 tävlingar på dryga 5 veckor. Så jag gissar huvudet behövde lite vila från geväret nån dag bara.

Något jag är väldigt nöjd över ändå är ju stabiliteten jag haft på IBU med undantag för nått lopp. Det visar sig också i IBU-cup totalen där jag nu ligger 2:a. Kul!

Men det har varit sjukt roliga veckor på turné och ett riktigt härligt gäng som verkligen har gett mig mycket energi. Något mer som verkligen gett energi är våra danser som vi brudar kört som uppvärmning både innan träning och innan tävlingar. De började spontant men sen blev de mer steg och mer synkat. Sjukt roligt har vi haft i alla fall.

Men sen blev det hem och fira jul och under flygresan hem fick jag veta att jag skulle få åka vidare till Oberhof på världscup efter nyår. Där är jag nu, på Arlanda på väg mot Oberhof.

Men ”jul ledigheten” har varit toppen! Riktigt skönt att komma hem och bara träna, äta gott, umgås med familj och ha det skönt. Men återigen i år blev det en jul i Östersund med min andra familj. Trots att jag tycker det är sjukt jobbigt att välja bort familjen i Jädraås så måste jag tänka på att hålla mig frisk nu och väljer att inte resa hem i fall nån skulle vara sjuk. När små barn finns med också som ofta har nån dagis bacill så väljer jag bort familjen och mina älskade små syskonbarn, men lovar att ta igen all kvalitets tid i vår!!

Då Daniels familj i år var ett stort gäng som skulle fira tillsammans, även där med små barn, så valde vi att fira jul den 23:e med Maria, Pär, Frida och Adam. Super mysig efm/kväll! Julafton spenderade vi själva hemma och käkade god mat och körde FaceTime med familjen istället. Riktigt mysigt de med.

Även nyår blev lugnt med dubbelpass och sen en god tre rätters middag. När jag kom till stadion på andra passet och sköt in innan jag började så kom det en och stod och kollade ett bra tag men sen när jag laddade magasinen frågade han ”Firar inte du nyår”… jag skrattade bara och sa att jag måste jobba klart först. Men dessa sista dagar har det inte varit svårt att träna. Satan så fina spår det är nu med super mycket snö. Blivit riktigt euforisk när jag varit ute och tränat!

Men nu får de räcka.. blev ju sjukt långt detta! Men nu får de bli oftare uppdateringar så de inte blir så långt..

Sprint i Oberhof på torsdag i, som de säger, regnväder. Men de är som det brukar.. tror jag sett solen typ 3 gånger på alla år där.

Det kommer bli kul oavsett!!

Hörs vidare! Kram

2 thoughts on “Då drar vi vidare

 1. Det kommer att bli kul att följa dig i Oberhof även om dimman stör TV-sändningen. Tack för tankar om mera hemsideskommentarer, alla vill inte flaxa runt på alla (a-)sociala medier..
  Lycka till!

 2. Heja heja,

  Tror f i mig att du kommer bra till den här gången.

  Ska hålla koll.

  Skön fortsättning

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *