Bra IBU och chans på WC

Förra uppdateringen på hemsidan var på väg till Sjusjön för första IBU-cupen. Det blev två bra tävlingar och en speciell.

Vi började med sprint på torsdagen då det var tjock dimma på hela skjutvallen plus blåsigt. Det var riktigt svåra förhållanden oh trots att jag verkligen försökte hitta prickarna, jag menar verkligen verkligen…hade skjut tider på ca 1 min per skjutning.. så blev et ändå 2+2 på vallen. Åkningen var bra med 6:e åktid men slutade 23:a.

Bättre dag på lördag med bra förhållanden. Jag lyckades bra på vallen med 0+1 och med snabb åkning även då så slutade jag 5:a bara 20sek upp till segrande Denise Herrmann.

Sista dagen var det stafetter. Jag körde singelmix-stafett med Tobbe Arwidsson. Inte riktigt liks pigg men ändå bra lopp med bra skytte också och vi slutade 2:a vilket innebar pallen och blomstercermoni! Sjukt kul att starta säsongen så!

Fick veta då på söndagen att jag blivit uttagen som reserv till världscupen tillsammans med Olga som redan var klar.

Så det blev hemresa till Östersund och jojna de andra och vara redo för start om någon skulle bli sjuk.

Fredag strax innan lunch fick jag ett samlat att Hanna hade blivit sjuk så jag skulle köra sprinten på fredag kväll. Hade då redan klivit upp vid 7 på morgonen och stack ut 8 och körde ett lugnt klassiskt pass. Men jag gjorde med redo för att köra senare på kvällen.

Loppet blev ingen höjdare egentligen. Skyttet var super med 0+0 med känslan i kroppen var inte lika bra. Möjligen hade lite att göra med att jag på onsdag efm kväll, efter jag kört klart 2 pass för dagen som gick super tungt, började känna mig febrig och ont i kroppen. Hade ingen termometer för att checka men kände mig inte pigg. La mig redan vid 21.30 och sov till 9.45 dagen efter. Kände då inte av något alls mer än lite huvudvärk, så jag tränade som vanligt.

Men trots dålig känsla så slutade jag dom 30:e efter segrande Denise Herrmann även detta lopp.

Sen var de jakt på söndagen. Jag gillar jaktstarter, men denna dag blev inte så rolig. Om jag skulle räkna in alla mina hårda intervallpass, träningsrace och riktigta race under detta träningsår så hade jag i söndags den sämsta känslan i kroppen på hela året. Ingen rolig känsla att känna redan första varvet.. jag tänkte att jag får förlita mig på skyttet. Började bra med 0+0+1 men ut på fjärde varvet började jag känna mig yr i huvudet när jag ställde mig i fartställning. In på sista stå hade jag otroligt svårt att fokusera om kom undan med 2bom. Sista varvet var en pina och backen ner mot arctura (grillsvängen) så svartnade det när jag ställde mig i fartställning. Bara för nån sekund och med massa blinkade kommer tillbaka. Lite som när man får blodtrycksfall när man reser sig fort. Sjukt obehagligt när man tävlade.

Men men jag tog mig i mål på en 44:e plats med ett koppel av svenskar precis framför, alla 5 tjejer mellan 37-44, lite som SM på sista varvet.

Kroppen va inte med på noterna och jag har vilat nu mån och tis i hopp att få kroppen tillbaka på banan med överskottsenergi.

Så nu är jag på resande fot iväg på IBU-cup till Schweiz, Lenserheide. 3 tävlingar fre-sön vilket ska bli sjukt kul! Ska försöka få till fler fina tävlingar som i Sjusjön och kämpa mig tillbaka ut på världscupen.

Hörs vidare!

Kram

5 thoughts on “Bra IBU och chans på WC

 1. WC i dimmiga Oberhof!! Kul och välförtjänt med uttagning till WC efter jul och inte snabbutryckning pga sjukdom så du får chans att ställa in siktet på vallen och i psyket. Ser fram emot att följa dig, God Jul och Gott Nytt År!
  Åke

 2. Grattis till härlig säsongsinledning. Måste säkert vara inspirerande när hela tjejgänget tar poäng flera gånger.
  Det verkar stabilt. Lycka till efter nyår var det nu blir.
  God Jul och Gott Nytt År
  Gert

 3. Grattis till andraplatsen i IBU-cupen efter säsongsinledningen! Synd att skotten inte satt under de sista tävlingarna före jul men jisses vad fort det gått mellan skjutvallsbesöken. Vila och träna under uppehållet och kom igen i Slovakien och visa var skåpet skall stå! (eller Oberhof??)
  God Jul
  Åke

 4. Grattis till framgångarna i Lenzerheide! Sjusjö-formen återfunnen, hoppas på fortsatta toppresultat i Obertilliach och ser fram emot dina kommentarer på hemsidan.
  Åke

 5. Hallå, tack för rapport från Östersund. Jag hörde i en kort intervju att du inte känt dig OK, synd eftersom du visat ett sån’t jäkla go i Sjusjön. Jag håller tummarna och följer dig på IBU datacenters utmärkta liverapportering och hoppas du studsar tillbaka in i podiestimmet.
  Kram/Åke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *