Uttagen för IBU-cup

Som rubriken beskriver så är jag uttagen till första IBU-cupen som går nu tor-sön i Sjusjön. Mer om det längre ner…

Sist jag skrev var jag på G för sista lägret med Teamet i Ramundberget. Vi fick till ett kanon läger med fina förhållanden och långa spår att åka på. Lägret avslutades på söndag med ett långpass innan hemfärd. Men på lördagen gjorde vi alls en ”smyg premiär” när vi ställde upp i Bruksvallsloppet. Riktigt kul att tävla! Kroppen kändes helt okej, men kände av att man hade ett läger i kroppen. Hade även lite svårt att ta ut mig och komma upp i puls, men ändå rufsat fräsch i alla fall. Jag slutade 10:a efter Emma Wiken som vann.

Efter lägret blev de träning på hemmaplan i några dagar innan det var dags för ”OBS- tävlingarna” i Östersund lördag och söndag. ”Kost distans” och Sprint var på programmet.

Lördag: Kroppen kändes helt okej?? kunde åka på bra, men inte de där extra med tempoväxlingar. Riktigt nöjd med skyttet där raden blev 0+1+1+0. Så här första tävlingen är de bra. Det slutade med en seger. Det var dock 3 landslagsåkare (Anna, Hanna och Linn) som inte var med som redan är uttagna till världscupen i Östersund.

Men jag var nöjd med starten på säsongen och tog med mig de fina skyttet!

Foto: Håkan Blidberg Söndag: sprint på schema och kroppen svarade ganska lika då som på lördagen. Även skyttet stämde lika bra trots lite besvärligare på vallen med vind. Lyckades hålla 90% träff med 1+0. Även söndagen lyckades jag knipa segern före Johanna och Ingela på andra och tredje plats.

Foto: Håkan Blidberg I och med helgen resultat så blev jag igår kväll uttagen till den första IBU-cupen som går i Sjusjön. Snabba ryck och vi åkte redan imorse vid 10.00.

Tävlingarna där är Sprint torsdag och lördag, men även stafetter på söndag. Det blir riktigt roligt att få tävla nu när man har dragit igång cirkusen!

Mer om veckans tävlingar kommer i dagarna!

Vill även påminna om att anmäla er till ”Skyttekronan” via bettan_hogberg@hotmail.com där du kan vara med och hjälpa mig i min satsning??? Alla bidrag är otroligt välkomna!

3 thoughts on “Uttagen för IBU-cup

  1. Åsså kronan på verket i mixen med Tobbe!! GRATTIS Bettan, det kan bli en kanonsäsong.
    Kram/Åke

  2. Där satt allt, nästan! Nu blir det urkul att följa resten av helgens tävlande, förhoppningsvis med fint väder. Jäklar vilken fart du har i spåret, kvitto på bra förberedelse inför säsongen, håll dig frisk nu!
    Åke

  3. Härlig åkning i inledningen på IBU-Cup! 6:e tid eller 5:te om man räknar bort Denise Hermann, som tävlar i egen klass, annars bara 10-15 sek per runda efter. Synd att skyttet inte var i nivå men det kanske var svåra vindar i dag att dömma av range/skjut-tiderna.
    Kom igen, Bettan, nästa gång sitter allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *