En serie löp tävlingar

Ska väl försöka ta och skärpa mig på uppdateringen här..jag vet jag har sagt det förut. Det är ju bara så mycket lättare (snabbare snarare) att lägga ut på en bild på Instagram med en mening eller på Facebook. Så om ni inte följer mig där så gör de så får ni lite mer uppdateringar: bettanhogberg och Bettan Högberg.

 

Ja men som sig bör så fortskrider träningen helt enligt plan. Lite förvånande har jag dock känt mig väldigt pigg typ hela maj och nu juni (undantag 2 dagar) med tanke på att det är väldigt mycket träning just nu. Fick ihop ca 20h mer timmar i år på den första perioden (v18-21) men hade lite knackig start fjol efter långtid sjuk.
Men nu då. Jo det har blivit en hel del löp tävlingar på slutet. De sista två åren har jag försökt springa mer i träningen och då även passat på att kört någon löptävling ibland. Vi har ju även fått hjälp av Janne Persson med lite löpskolning fjol och året innan. Jag fick ju för några år sen en inflammation i ena knät och kunde inte springa något alls mellan slutet av juli fram till mitten av oktober. Så sen lära jag skynda långsamt med att öka på med löpningen.

 

 

2 dagar efter Mallis lägret så kördes första löptävlingen, Stadstafetten. 5-mannalag med 3km per sträcka. Vi hade ett mix-lag bestående av mig, Danne och Halli från Teamet och förstärkt av Olle Olsson Bad och Olivia Bengtsson. Starka insatser och vi tog hem segern där!

 

Veckan efter, alltså tisdag förra veckan, var det först ett test race i löpskorna som jag sprungit förut. 3km gruväg uppför mot Torråsen. Med lite stela baksidor från ett gym besök 2 dagar innan så blev det ändå personbästa tid med 31sek. Nöjd över det!

 
Två dagar senare (torsdags) ställde jag mig på startlinjen till ”Spring en mil, vinn en bil” här i Östersund. Första gången jag springer det och första gången på mycket länge som jag sprang ett mils lopp. Riktigt mycket vind bjöds det på (värre än vanligt i Östersund) så sista 5km var det rak motvind. Men kroppen kändes pigg och jag försökte ta rygg bakom alla killar för att slippa vinden så mycket som möjligt. Lång 3:a länge i loppet men lyckades på sista kilometern knapra mig närmare och spurta förbi Hedda Bångman som låg 2:a typ 50-100m innan målgång. Riktigt nöjd med loppet och med tiden 37.27 i de förhållandena.


 

Igår var det dags igen för löptävling. Denna gång Mudrace som blev mitt 3:e år jag sprang. Sjukt rolig tävling där terrängen varierar från stig, grusväg, lerhål, vattendrag, vattentrummor att krypa/gå på huk genom, myrar mm. Pulsen är hög hela loppet och avlusningen är hela slalombacken upp där målgången väntar. De tidigare två åren har jag varit 2:a och 4:a, men i år gick det bättre och jag tog hem segern nästan 3minuter före Britta Johansson Norgren på 2:a platsen. Sjukt roligt var även att jag var 5:a i herrklassen av typ 115-120 startande i både herr och dam. Kroppen kändes onekligen bra trots att jag va rätt sliten måndag och tisdag efter mycket träning på slutet.

 
Men idag kom en välbehövlig och välförtjänt vilodag. Sovmorgon, go kaffe och bananpannkakor, skyttepass, lite shopping och lunch på stan, vila, skytte igen, middags mys och hår färgning. Bra dag!

 
Nu ska det bakas lite bröd och handlas lite mat. Vi får nämligen besök i helgen av lillebror (som inte är så liten längre) och hans tjej i helgen. Mycket trevligt!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *