Medaljer nyss – bränd nu..

Sista jag uppdaterade er om läget så var jag på väg på VM och var riktigt taggad för en rolig vecka. Då visste jag inte att jag 48h senare skulle vakna med riktigt ont i halsen och behöva isolera mig på ett annat hotell från alla andra. Jag gjorde ett tappert försök att köra ett test race, när jag fortfarande var sjuk, för att ha minsta chans att kunna åka stafetten på VM. Som sagt blev de bara ett försök.. otroligt ledsamt att insjukna då formen va riktigt bra och jag såg fram emot att umgås med de andra in laget.Jag fick istället större delen av VM leva ”hotelldöden” och utan nätverk blev min sysselsättning att plöja 2 säsonger av ”Prison Break”.


Väl hemma igen så börjar jag träna väldigt lätt då vi skulle åka på de sista två IBU-cuperna ganska snart. Men kroppen mådde inte bra och jag blev bara sämre med hosta och snuva. Jag lära till sist kasta in handduken inför IBU-cupen och försöka bli frisk. Tyvärr satt de så djupt (förmodligen pga att jag tränade sjuk på VM) så jag lära vila 2 veckor och hoppa över alla återstående IBU-cup tävlingar vilket var otroligt tråkigt. Men hälsan går före. 


Jag kom igång med träningen samma vecka som Östersundsloppet och såg det som en chans att få ett bra intervallpass med masstart och sen stafett med ett lag från klubbens sponsorer. Ett riktigt roligt arrangemang som jag verkligen rekommenderar företag att delta i. 

Jag fick med mig en seger den dagen i det individuella loppet!


Fyra dagar senare var det daga att hoppa in i bilen och styra mot Lima för SM tävlingar, sista tävlingarna för säsongen. Kände mig såklart inte så bra förberedd form mässigt, men jag var riktigt taggad och sugen på att tävla.

Tävlingar fredag-måndag i form av singelmix-stafett, sprint, jaktstart och stafett. 
Det blev fyra riktigt bra dagar för min del då jag fick med mig två guld och två silver med hem.

Först ett guld i singelmix-stafetten med Torstein.


I sprinten sköt jag 1 bom vilket ledde till en silverpeng efter Anna Magnusson som vann.


I jaktstarten började jag med 2 bom i ligg och läge men räddade upp det med 0+0+0 och gick igen in som silvermedaljör efter Anna på samma skytte.
Sista dagen körde vi stafetter. Mitt lag med Felicia på första och Olga på sista sträckan gjorde fina insatser allihop och tog hem guldet före Piteå.


En bra avslutning på säsongen, trots att jag inte alls är särskilt mättad på att tävla utan skulle gärna fortsätta säsongen. 
Men planen är att åka fjälltopp om två helger. De va riktigt länge sedan sist. 
Men nu är vi faktiskt på Teneriffa för en veckas semester! Kom igår eftermiddag och lyckades (orutinerat nog) bränna mig på den korta stunden ute. (Där kom överskriften från) Så halva jag lär täckas idag..Vilken miss. 
Nu ska jag njuta vidare, hörs!

One thought on “Medaljer nyss – bränd nu..

  1. Bettan, så jäkla skönt att få hela din story efter att ha letat efter dig i start- o resultatslistor. Och så härligt att du fick ’tvåla till’ de andra i SM med bra skytte och åkning.
    Skönt med Teneriffa, om du bränner dig så finns det en salva till hjälp har jag sett/hört i reportage från bränd norska. Bättre med skugga, dock.
    Carpe diem!
    Kram/ Åke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *