Uttagen till VM efter EM

Senaste veckan spenderades i Polska Duszniki-Zdroj där EM avgjordes, eller ”Open European Championships” som de heter då det inte bara är européer som får deltaga.

Faktiskt så var det mitt första EM någonsin.

 

Jag kom in i mästerskapet med en bra känsla i kroppen och hade förhoppningar på bra känsla i kroppen. Vi hade en riktigt dålig resa dit då vi reste på eftermiddagen från Östersund och kom fram till hotellet vid 02.30 på natten. Det kändes i koppen dagen efter på träningen.. men vi hade två dagar med träning innan fösta racet.

Hela gänget på invigning

Onsdag kördes distansen. Det blir en riktigt bra dag för min del. Jag lyckas med bedriften att skjuta 0+0+0+0, det händer inte allt för ofta..två gånger tidigare i min karriär. Lite trist nog så svarade det inte alls så bra i spåret som jag hoppats på, men jag kunde ändå gå i mål som 4:e kvinna. Lite surt att vara så nära medalj men ändå så var jag nöjd.

Blomsterceremoni efter distansen

Blomstersceremoni efter distansen

Fredag var det Sprint. Det blev en dag där kroppen inte eller vill sammarbeta lika mycket som jag hoppats på. Kände från första varvet att jag inte har något extra för dagen att komma med. Hängde dock med bra fram ill stå skyttet där jag tyvärr bommade de två sista skotten. Kände mig ”för säker” på att träffa så jag slutade göra jobbet hela vägen på skjutvallen. Ja jag vet, dåligt och orutinerat..men så blev det. Slutade som 28:a i mål med revanschsug till jaktstarten.

Tidigt startnr på sprinten

Avåkning efter sprinten med ett gäng brudar.

 

Lördag och dags för jaktstart. Sugen på att plocka placeringar den dagen. Öppnade rätt chill första varvet och drog en snabb nolla. Jag fortsatte plocka placeringar för varje skytte och med raden 0+0+1+0 så gick jag ut som 9:a på sista varvet. Krigade mig igenom det och kom tillsammans med två till på upploppet där jag fick längsta vägen och fick se mig slagen. Slutade 11:a väldigt nöjd med loppet.

Jag och min roomie efter jaktstarten

Damerna ”dabar” efter målgång med inspiration från Tiios sprint lopp

 

Söndag, sista tävlingsdagen med stafetter. Jag körde andra sträckan i mix-stafetten tillsammans med Johanna, Tiio och Peppe. Längtade verkligen efter att få köra stafett. 2 av 3 har blivit inställda i år pga vind så jag var super taggad. Johanna gjorde en bra första sträcka och växlade till mig som 11:a minuten upp till tät. Jag gick ”all in” direkt och plockade placeringar. In till ligg var jag uppe som 5a och med en ligg serie på 26 sek var jag ute på spåret som 4a med 37sek upp till tät. Jag fortsatte plocka och in på stå var jag 3a och med ännu en snabb nolla på 26 sek gick jag ut som 2:a 29 sek till ryssland i tät. Höll avståndet in till växling och skickade ut Tiio. Tyvärr fick vi med oss 2+1 runda på grabbarnas sträckor och slutade på en 10:e plats men vi gjorde alla vårt bästa för dagen och kommer komma starkare nästa gång!

 

Mix-stafett gänget

Hemresa i måndags. Det blev en 13h resdag och oj så den slet. Igår blev en slapp dag och powernapen som jag tänkte ta blev lite längre än en normal sådan. Somnade 16.20 och vaknade vid 18.35.. tror jag behövde lite sömn.

 

Men vet ni vad!! Jag fick veta i söndags efter mix-stafetten att jag är uttagen till VM i Hochfilzen som börjar näst vecka! Otroligt glad för att vara en del av laget där. Jag åker ner på lördag nästa vecka och missa alltså starten på VM, men sen är jag på plats och är redo.

Glad att vara med i laget till VM!

Hörs vidare! Kram

 

Hittade en till rolig bild från EM. Kramkalas med maskotarna

2 thoughts on “Uttagen till VM efter EM

  1. Självklart med VM-uttagning, f.n. är du ju bästa svenska biatlet, alla kategorier och jag tycker det är obegripligt att du inleder som reserv på hemmaplan men det kanske känns bra att träna hemma fram mot distansen och stafetten snarare än sprint- och jaktdisciplinerna. Ser fram emot att följa tävlingarna i Hochfilzen och räknar med fina framgångar för dig och lagen.
    Välgångskramar

  2. Grattis Bettan det är du värld efter allt slit du gjort och bra skytte i EM med bara fyra bom på fyra lopp det är bara att hoppas det går bra i VM lycka till kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *