Vid vintern

Vinter som inte riktigt vill vara skidskytte anpassad fortsätter.

 

Arber har varit veckans ställe där de skulle gå distanser i fredags och mix- och singel mix-stafetter i lördags.
Vi hade några fina träningsdagar mån-tor med ett pass på längdspåren med långa fina spår att åka. 6 dubbla klassiska spår på ett ställe(!). Sen snurrades några pass på skidskytte spåren. Riktigt tuffa banor där våran 3km slinga hade en banprofil likt ett berg. Bara uppför första 1.5km ungefär, bitvis rätt branta backar, och sen bara lätt utför sista 1.5km där man lära ligga på hela tiden.

Tog lokalbussen till längdskidspåren första dagen. Många som skulle upp och åka skidor

 

Vi fick några bra träningsdagar där man försökte lära sig vinden som gjorde många fler klick än vad man är van med i ett blåsigt Östersund. Han med ett riktigt mjölksyra pass på onsdagen som skulle väcka kroppen.

 

Fredag var de dags för distanserna. Vid frukost fick vi ett samtal från vår coach att herrarnas lopp är inställda och vårt framflyttat 30 min pga vinden. Tydligen blåste folk omkull till och med.
Vi gjorde oss redo och åkte upp till ett rejält blåsigt ställe. Ändå sjukt taggad så började vi testa skidor och skjuta in. De var långt ifrån lätt, men såg ändå möjligheter att kunna göra de riktigt bra! Bara 10min innan inskjutningen var slut blåste de av tävlingen pga för mycket vind.

Precis efter tävlingen avblåstes under inskjutningen

 

Vi vänder hem glada trots inställd tävling och laddar för dagen där på

 

Riktigt tråkigt för då flyttades bådas distanser till lördagen och stafetterna ströks helt, vilket är bland de roligaste tävlingarna.
Bara att ladda om för distans på lördag. Tränade en sväng innan vi åkte ner igen.

 

I lördags genomfördes distanserna i ett blåsigt och snöigt Arber. Men det var bättre än dagen innan i alla fall. Jag gick ut sent som nr 95 av 104. Skyttet var inte lätt, hade mycket vind på båda ligg serierna där jag fick skruva två gånger i varje serie och skjuttider på 41 och 50sek. Första stå serien hade jag lite men konstant vind och matade in en serie på 25sek. In på sista stå blåste de rejält. Jag fick stå och vänta ett bra tag innan jag kunde börja skjuta, men med is i magen kunde jag sen sätta alla skott i sista skyttet på 50 sek. Skytteraden blev 1+1+2+0.

 

Kroppen kändes pigg tycker jag men de va svårt att åka då de var ett spår att följa bara och mycket lössnö på sidan vilket man lära ut i för att köra om. Hade lite mycket respekt för banan i början också och öppnade rätt försiktigt för att inte gå på en smäll. Men väl i mål sen så kände jag mig inte särskilt trött. Ändå kul att se att jag hade 5:e åktid.

Vi slutade 9:a och 10:a med endast 0.2sek mellan oss. Tajt!

Slutade som 9:a i mål. Nöjd med resultatet och ändå roligt att se att med 1bom mindre hade jag varit på pallen. Surt men mest inspirerande!

Tog en morgon jogg innan vi startade resa hem mot Östersund

I söndags började vi resan hem till Östersund. Men de gick sådär. Försening med stort F gjorde att vi inte kom längre än till Arlanda och lära sova över och flyga hem måndag morgon. Sjukt seg resa! Att sen komma till Östersund flygplats och sakna väskan var heller ingen höjdare. Speciellt inte när de tog 1,5 dygn att få den.  Hemma nu i alla fall och har tränat ett pass på förmiddagen. Eftermiddagen/kvällens underhållning blev gokart och uv-minigolf. Riktigt roligt.

 

Fika nu, hörs vidare! Kram

One thought on “Vid vintern

  1. Vilken stafettinsats i dag! Girl Power, främst på din vunna andrasträcka förstås! Måste bli WC nu, hoppas du behåller fomen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *