Poäng

Resande fot igen.. men nu är det IBU-cup i tyska Arber som gäller till veckan.
Men en tillbaka blick först på världscup veckan i Oberhof.

Sprint var första tävlingen som kördes i fredags. Kroppen har ju som sagt inte varit på topp hemma innan kring nyår, vilket jag också fick smaka på i sprinten.

Hade en tung dag i spåret där kroppen kändes seg och trött från start. Skyttet var istället på topp då. Första nollskyttet denna säsong och jag slutade på en 36:e plats, poäng alltså. 

Mina och jag taggar för träning i ett kallt snöigt Oberhof


Jakten dagen efter (igår) var jag sjukt taggad att jaga och knapra placeringar. Förhållandena var inte de bästa för oss atleter. Riktigt blåsigt som gjorde det svårt på skjutvallen. Att lyckas skjuta 1+1+1+2 är jag ändå ganska nöjd med trots allt. Dock så grämer mig sista stå endel då jag hade chans på en fin placering. Stod och sköt med Chardine på sista stå, Chardine som gjorde en otroligt grym helg med topp placeringar alla dagar. Även Anna imponerade idag på masstarten med personbästa, Grattis till er båda!

Jag slutade 38 i jakten och tog någon till poäng. En glad överraskning, trots att känslan inte heller var så pigg den tävlingen, var att jag bara tappat dryga minuten på snabbaste tjej i ren åktid. Med en kropp som inte vill sammarbeta som jag vill och kan så ser jag det som något positivt.
Tyvärr så räckte inte det för att få fortsätta på WC så nu är jag i Arber på IBU-cup efter en buss resa på ca 3.30h med några avsnitt av SKAM som underhållning. 

Jag och min trogne roomie styr vidare på IBU-cup


Här blir det distans på fredag och singelmix- och mixstafett på lördag. Längtar redan och hoppas formen kryper närmare!

Nu blir det lite Yatzy och några avsnitt av SKAM innan läggdags. 

Hörs vidare! Kram

3 thoughts on “Poäng

  1. Grattis till en bra insats i distanstävlingen! Bra fart under skidorna kompenserade ju för ett par av bommarna på skjutvallen. Tänk om du haft två träffar till! Efter dagens WC-jakt kan man bara säga att det börjar råda GIRL POWER i svenskt skidskytte och du är med i ledningen där! Kul!!

  2. Det var härligt att se dig i världscupen med bra skytte på sprinten o bra fart i spåret med blåsten dagen efter gjorde du bra lycka till på ibu cupen nu o veckan kram på dig.???

  3. Hej Bettan!

    Jag har tidigare bott i Ockelbo, men idag bor jag i Västerås. Följer dej i spåren, och dom andra skidskyttarna. Idag var det ju avslutning för skidåkarna, och Stina är väldigt duktig, och en klok person.
    Harri Partanen, som jag känner via hans far, Hannu, var en en duktig skidåkare. Tävlade för HögboIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *