Vidare

Snabba kast..
Det blev en kort vistelse på världscupen denna gång. Jag var riktigt taggad för premiären på WC i sprinten i Pokljuka. Hade kanske inte bästa uppladdningen med resa Ridnaun-Pokljuka kvällen innan, men sugen på tävling var jag! 

Sprinten då. Kroppen kändes lång i från bra, men med 1+1 i skytte så lyckades jag med precis knipa 60:e plats och därmed klar för jaktstarten dagen efter. Då jag startade som näst sist så låg jag i fålla och väntade typ 30sek för att se om sista person kunde peta ner mig, men gladerligen klarade jag mig och började se fram emot en jaktstart där jag har alla möjligheter att jaga placeringar! I bakhuvudet hade jag ändå racet från ifjol denna tid då jag startade som 59 i Hochfilzen och klättrade till 17:e plats.

Senare på kvällen säger våra ledarna åt mig att jag inte får starta dagen efter på jaktstarten. Anledningen var att de inte ville att jag skulle åka 4 tävlingar i rad (mix-stafett Ridnaun/sprint Pokljuka/ jaktstart Pokljuka/damstafett Pokljuka). Jag blev så klart besviken att inte få starta, men förstår dom att 4 race i rad är tufft om de ville att jag skulle kunna prestera bra på stafetten. Så jag följde jaktstarten från sidan och såg brudarna göra riktigt fina lopp, kul!

På kvällen innan stafetten kan jag läsa på internet att jag inte finns med i stafettlaget, lite senare berättar ledarna också det. Jag blev otroligt ledsen och besviken. Främst för att de sagt till mig att jag inte får starta jaktstarten när jag ändå inte fick köra stafetten. 


Fick ingen mer chans denna gång på världscupen, utan nu är jag tillbaka på IBU-cupen i Obertilliach och redo för tävling imorgon! Distans på schemat, första för i år faktiskt. Ska bli riktigt kul! Jag har varit här på läger förut på sommaren för några år sen. Jag gillar stället, super fint. 

Går ut som nr:36 imorgon. Häng med härifrån hur de går!

6 thoughts on “Vidare

  1. Tror på dig! Blir otroligt besviken på landslagsledningen när jag läser att åldern har betydelse för vilka som blir uttagna till WC-tävlingarna. De verkar inte hänga med i utvecklingen, idag när allt fler idrottare fortsätter långt upp i åldrarna, och utvecklas, se bara på Therese Alshammar, Johan Olsson, Zlatan med flera.
    Så kämpa på och lycka till i Oberhof!!!

  2. Oj, så kul att du och Ingela skall köra WC i Oberhof, där dimmorna brukar vara täta, åtminstone i TV-sändningarna. Hoppas att kroppen då är på topp och siktet finjusterat så får du nog med dig bra resultat. Tills dess önskar jag en fin helg med lagom blandning av träning och avkoppling.

  3. Jaha, så det var förklaringen till att du inte startade i jakten. Men vad dåligt skött av ledarna, förstår verkligen att du blev besviken och irriterad! Hoppas du får nya chanser i världscupen, jag håller på dig! 🙂

  4. Det blev väl en fin distanstävling för både dig och Ingela! Sitter skotten så är du ju med i toppen. Ni får nog snart förnyade möjligheter i WC, då får jag följa dig i TV i st f IBU Live.
    Noll bom i sprinten i morgon! Hoppas Åke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *