Uttagningar efter uttagningstävlingarna

Uttagningarna för världscup och ibu-cup är nu offentlig gjorda efter helgens uttagningstävlingar.

Som ni kanske sett så är jag inte med i världscup-truppen just nu, men jag tar en resumé från helgens tävlingar först.

Lördag. Kortdistans på 10km med 40sek tillägg per bom. Skytterad på 1+2+0+0, helt okej. Kroppen kändes ockås helt okej, men saknar det lilla extra exposiviteten i åkningen, men de brukar va så de första loppen så de kommer med lite fler race. En bra genomkörare där jag slutade 4:a. 
Söndag. Sprint på schemat. Kroppen kändes då ockås rätt bra och fokus var att åka stort genom hela loppet. Skyttet. Ja det blev en mindre lyckad historia. Börjar i ligg med högerläge och fick 3 bom med mig. Jag fortsatte ändå positiv med inställningen att med 0 i stå kan jag ändå vara med bra. Sen stå serien, en hyfsat snabb nolla och jag drar iväg från mattan. Men hör då Hagge ropa: ”Fel tavla, 5 bom”. Jag kollar tillbaka oh ser misstaget. Jag har skjutit fullt på fel bana.  En stor suck, en liten svordom och sen var de bara att ta kölapp i straffrundan. Ut på sista varvet kan jag ärligt säga att jag inte var super pepp på att maxa runt då jag med 8 rundor och 1.2km extra skidåkning inte kommer komma nämnbart högt upp i listan. 

Men det positiva med den tävlingen var att jag trots mina varv i rundan lyckades ha snabbaste rena åktiden under loppet, de va gött! 

Delar säng här i Beito med min ”partner in crime”

Men som sagt så blev jag inte uttagen till starten av världscupen nu i Östersund. Men jag är just nu i Beito och kommer vars med i helgen på IBU-cupen som går för fredag-söndag med sprint, sprint och mix- & singelmix stafett. 

Ska bli otroligt roligt att tävla och jag tror formen är på uppåtgående. Även skyttet funkade fint idag på träningen här med 1 bom på 10 serier. Helt klart godkänt!
Så nu längtar jag till fredag då tävlingarna drar igång. Så ni får hålla tummarna för mig i helgen så jag tar mig tillbaka till världscupen igen till sista helgen i Östersund. 
Hörs vidare! 

Kram

5 thoughts on “Uttagningar efter uttagningstävlingarna

 1. Så kan det gå när man väljer att stå utanför övriga landslaget…
  Kanske inte var så smart ändå att göra det valet.

 2. Stay positive…Battan… If it was easy everybody be doing it…. 🙂

 3. Stort lycka till!! Hoppas verkligen få se dej och Ingela i Östersund nästa vecka!

 4. Det är klart vi håller tummarna!!! ??? ? ?
  Vi ska stå på läktaren och heja fram dej! ?
  Lycka till från Halmstad

 5. Det är så klart jag håller tummarna för till helgen och att det blir en kanon tävling för dig ,så man får se dig i världscupen igen lycka till Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *