Fall framåt

Det har gått 1.5 vecka nu sen förra lägret med Teamet avslutades i Torsby. Vi kickade ju igång med mer riktigt högintensiva pass där och mindre mängd än tidigare. Så har vi även fortsatt nu dessa veckor med riktigt tuffa intervallpass. Jag gillar verkligen den här perioden med mer hårda fartpass där man känner nästan dag för dag hur kroppen börjar svara bättre och bättre och tåla mjölksyra på ett helt annat sätt. Då känner man att säsongen börjar närma sig..

 

Försöker få med impulser på så många pass som möjligt också. Det är något jag verkligen behöver träna på, explosiv har inte varit min starka sida direkt, men försöker jobba på det.

I måndags hade vi ett pass där impulser var huvudämnet under passet. Vi tjejer körde 6 rundor på ca 9min där vi hade 6 impulser varje varv på mellan 10-30sek, alltså 36 impulser. Sjukt jobbit pass, men givande!

 

Ännu jobbigare pass hade vi igår eftermiddag. Vi körde så kallade ”norgeintervaller”. Hela teamet (förutom Christofer som är i Toblach) var på plats och även Pär. Vi startade tillsammans med en impuls in till skyttet, sköt och iväg.. Om man hade någon bom så stod en kona en bit från skjutvallen där man stannar 5 sek/per bom och efter det full speed upp till toppen på rullskidbanan, totalt med impuls och skytte ca 5 min. Den som är först upp vinner den omgången, sen ner igen och starta om. Om man kommer ikapp någon får man inte ligga i rygg utan måste om direkt. Brutalt jobbigt pass! Jag var totalt förstörd hela kvällen sen. Bättre idag dock efter 2h klassiskt lugnt i lite regnväder..

 

 

Fall framåt ja.. Jag syftar inte där på att jag tagit ett kliv framåt (vilket jag ändå tror och hoppas att jag har) utan detta syftar på vurpor. Ända sen SM i Boden så hade det blivit en varje vecka ungefär..tyävrr, som sagt, asfalten är hård!
Förra veckan körde jag impulser ett pass med Ingela och Frida. 2:ans växel lätt uppför och när Ingela gör sälen på asfalten precis framför mig med stavarna rätt ut åt båda hållen så väljer jag att hoppa över staven och ut i jorden. Tvärstopp, sned volt och skrapar ena knät, blåmärke på höften och ont i lillfingerknogen. Men annars bra.

Ny vecka igen nu. Så idag var det dags igen. Klassiskt lugnt. Genvägen mot stadion (med endel trafik på), i ett frånskjut tar det tvärstopp på en sten och jag slår i backen. Skrapar upp ett nytt märke på ena knät, hål i nya Team tajtsen och bättrar på blåmärket på höften..Det går bra nu.. Men jag har några dagar kvar iaf tills det är ny vecka:P

 

Annars bjuder Östersund (bortsett från idag) på strålande höstväder. Njuter!

 

 

Gör en liten resumé i bilder också av vad som hänt sista tiden.

 

Några dagar i Åre förra veckan med Daniel. Super väder!

img_1453

Löpning på fjället

img_1607

Hälsade på Johan på Fjelljakt med crew för en rundtur och bjöds på fantastisk efterrätt!

img_1613

Tårtbakning och dop för söta lilla Sam

img_1635

Brunch och en heldag på Frösö Park wellness avdelning med Ingela

 

img_1641

Vidgade vyerna lite lätt med löpning på Frösön
img_1781

Väcktes tidigt igår morse av dopingkontrollant. Blod och urin lämnades.
img_1792

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *