Rullskidskytte SM = Blod / Svett / Tårar?

Snart 4 månader har gått av träningssäsongen och vintern närmar sig med storm steg. Ett litet avbrott i den hårda träningen blev det i helgen då det var dags för Rullskidskytte SM i Boden.
Riktigt kul med lite tävlingar som ett litet avbrott i träningen och också en chans att se hur träningen gått och vad men behöver jobba vidare på fram tills man står på startlinjen när vintern är här.

Träningen innan SM gick bra tycker jag, men det kändes så klart att man låg på en hård belastning. Vi släppte inte upp träningen förrän bara någon dag innan tävlingarna vilket var i likhet med fjolårets plan inför SM. Kroppen kändes bra och jag var riktigt taggad för race.

Så till tävlingarna:

Distans på lördagen. Det blev en mindre rolig historia. Svåra förhållanden på vallen för oss skidskyttar med byiga vindar där man behövde lite tur ibland. Min resultatrad där blev 1+1+2+2 vilket med 1min per bom inte ger så mycket till övers. Imponerande av Mona som bemästrade förhållandena och endast få med sig 2 bom totalt och ta hem Guldet, Grattis!!
Men trots alla bom så var det inte dom blev det tråkigaste. Jag lyckades tråkigt nog inte registrera under uppvärmningen en del på banan som var väldigt lerig och hal. På första varvet efter en lång utförsbacke där det sen blev ett parti att gå 4:ans växel (3:ans när vinden tog i ordentligt) så var jag inte uppmärksam på leran och båda skidorna slant åt var sitt håll samtidigt och jag gick ner på knä och gled en bra bit på asfalten innan det tog stopp. Kan konstatera att asfalten är hård och mina knän mjuk… riktigt trist så jag tyckte kroppen kändes  bra den lilla bit jag kört, men efter fallet tappade jag fart, försökte inte stressa upp mig (men många skidskyttar/skidåkare vet nog hur svårt det är) och komma in i loppet igen. Men syran kom så klart som ett brev på posten, blodet som rann också. Trist start, men försökte hålla mig positiv loppet igenom. Slutade 5:a efter Mona, Ingela och Anna på pallen.

IMG_9852

Sprint på söndagen. Skytte mässigt så höll jag inte ihop det alls. Fina förhållanden bjöds det på, men jag var lite kluven i hur mycket vinden tog i antal knäpp och skruvade för lite i ligg. Sköt 2+2 vilket är otroligt dåligt och straffrundan fick jag besöka några gånger den dagen. Kroppen kändes helt okej, men hade lite ont i knäna när jag skulle besöka mattan för ligg skyttet. Men med 4bom tar man sig ingen stans i listan och jag kollade faktiskt aldrig vad jag blev till slut.

Men om jag ska summera helgen. Faktiskt så är jag inte särskilt besviken, inga tårar alltså. Ja visst, skyttet var bedrövligt, men med tanke på hur jag skjutit hela sommaren så är jag inte orolig. Åkningen då. Ja, kroppen kändes helt okej i helgen trots att jag har känt mig starkare under större delen av sommaren än denna helg. Men egentligen är känslan den samma som fjol under rullskidskytte SM. Jag har inte kört många A3+ pass alls än och känner att farten med tempoväxlingar och trycket i åkningen inte finns där än, vilket också är planen. Så jag är inte alls orolig inför vintern, då är jag i form och fajtas i toppen!

Men idag är det vila och nu dags för lunch på stan. Vi hörs vidare!

2 thoughts on “Rullskidskytte SM = Blod / Svett / Tårar?

  1. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks?
    If so how do you reduce it, any plugin or anything you can suggest?
    I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is
    very much appreciated.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *