Änglavakt

Förflyttade mig i söndags tillsammans med Daniel i bil söderut mot Jädraås för att spendera några dagar. 

Huvudsakliga anledningen var att igårkväll ha ett litet event med Elektrokapsel. Det blev riktigt trevligt med grillning och 5-kamp. Tack alla för en rolig kväll!

En annan anledning var att träffa Pelle (POGH) och planera för att stripa om bilen lite. Så det kommer ske nästa gång vi åker till Jädraås, som är efter nästa läger med Teamet.

Annars så har det varit full fart med träning alla dagar, både fys och skytte. Spenderat lite tid med mamma och pappa och även hälsat på hos Johanna och Elias. 
De håller på att lägga om asfalten på de flesta vägarna från Jädraås. Det blir klar till hösten så nästa sommar kommer de blir fin rullskidbana åt alla håll där (läs bil väg). 
Gjorde en fin tur igår på rullskidorna, men som blev lite väl skakig i kropp och knopp ett tag. Med tanke på markarbetet mellan Jädraås och Ockelbo så är det grus på många ställen. Så jag liftade med mamma ner till Ockelbo och skulle köra vägen mot Medskogssjön, Järbo och Jädråas. Det var även vägarbete mellan Ockelbo och Medakogssjön, men där var asfalten lagd och de var lots en sträcka så det var inga problem att åka. Fin väg. Eftersom de va lots så kom de många bilar åt gången så jag åkte istället på vänstersida så jag kunde ha bättre koll på trafiken (rätt eller fel de vet ja inte). Vilket fall så när jag kom på en raksträcka såg jag att jag mötte en lastbil, vana trogen tittade jag bak för att se om de blir möte. Fan. Lastbil bakom också. Jag tänkte bara att st blir nog lite trångt så jag saktade in och åkte så långt in mot diket som möjligt (en bit innanför vägrenen). Några sekunder senare, när jag ändå sett båda lastbilarna ett tag ser jag att lastbilen jag möter tvärbromsar!  Jag rullar då väldigt sakta, men ser ganska fort att hela hans flak viker sig och åker ner i diket längre och längre ner. Jag stannar helt och försöker stappla mig ner i diket på rullskidorna samtidigt som jag ser grus och sten spruta upp på vägen från lastbilsflaket som då alla däck är nere i diket och kommer närmare mot mig. Jag börjar inse att detta ser inte bra ut och är på väg längre ut. Men i damma sekund måste chauffören släppt på bromsen och hela flaket lyckas ta sig upp på vägen precis innan de passerar mig och samtidigt kommer lastbilen från andra hållet och passerar. Skakig i benen tar jag mig upp på vägen, men får ”gå” på skidorna en bit då vägen är full med grus och jord efter lastbilsflaket. Ringer brorsan (lastbilschaufför) ganska snart när chocken lagt sig och berättar. När sen en arbetskollega till honom passerar stället och ser vart lastbilsflaket varit så konstaterade dom att jag haft en jäkla tur. Änglavakt. 


Ut på rullskidorna imorse igen, men denna gång utan bekymmer. Körde 2h skate följt av 2h löpning. Lite mör i kroppen sen, men efter lunch och 1.30h sömn så var man tillbaka.

Nu sitter jag och Daniel i bil på väg upp tillbaka till Östersund igen. Intervaller imorgon bitti. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *