Tillbakablick och Framtid

Återigen länge sedan sist jag skrev. Framförallt för att det varit tufft medan säsongen fortfarande var pågående. Jag kände ju väl att kroppen inte hämtade sig så fort som jag hoppats och jag fick tillslut ställa in alla återstående tävlingar och därmed skippa SM i Sollefteå i början av april. Men nu när alla har avslutat säsongen känns det som jag lättare kan släppa det som varit och lägga allt fokus på den nya träningssäsongen. Motiverat till tusen!!

 


Men jag måste börja med en liten summering av min säsong som faktiskt har mycket både positivt och negativt.

 

Jag startade ändå igång säsongen bra genom att vinna båda uttagningstävlingarna veckan innan världscupen drog igång och var då klar för världscupsvängen innan jul (vann ju också båda uttagningstävlingarna i augusti på rullskidskytte SM). Jag fortsatte sen med en riktigt bra helg på WC premiären i Östersund med imponerande resultat både individuellt med en 15:e och 16:e plats och även i mix-stafetten där laget med mig, Anna, Peppe och Lindström slutade 5:a med mycket nära till pallen. Helgen efter då världscupen gick i Hochfilzen gjorde jag mitt bästa lopp för säsongen och plockade 42 placeringar, från en mindre lyckad sprint dagen innan, och slutade 17:e. Dessutom hade jag andra bästa tid på det racet bara dryga sekunden från Tiril Eckhof som var snabbats. Jäkligt kul att se!

Tyvärr så blev sen resten av säsongen efter jul spolierad pga diverse olika sjukdomar som avlöste varandra. Trots en otroligt frustrerande vinter så ser jag ändå när jag blickar tillbaka att jag gjort fina resultat trots att den riktiga formen inte varit där. Jag var i bra slag världscuperna innan jul, men det riktiga trycket i kroppen skulle ju komma senare under säsogen. Det får vänta till nästa säsongen istället.

 

Jag sammanfattar mina bästa resultat från säsongen (fram till jul).

  • 15:e plats WC Sprint Östersund
  • 16:e plats WC Jaktstart Östersund
  • 17:e plats WC Jaktstart Hochfilzen
  • 5:e plats WC Mix-stafett Östersund
  • SM Guld Masstart Östersund
  • SM Guld Rullskidskytte SM Sprint Torsby
  • SM Guld Rullskidskytte SM Jaktstart Torsby

IMG_7972
IMG_8086
IMG_8092

Fler lika nöjda stunder som denna lovar jag till nästa säsong

 

 

Men nu blickar jag framåt full med energi, motivation och inspiration!

Ni kanske redan läst på skidskytteförbundets hemsida för någon dag sedan att landslagsuttagningarna är klara för nästa säsong. Jag finns inte med bland de aktiva i landslaget. Men detta är på grund av att jag även i år har Tackat Nej och istället fortsätta mitt samarbete med min tränare Pär Svärdfeldt och Teamet som vi startade för 2 år sedan. Den utveckling jag har haft i träningen med hjälp av Pär de senaste två åren och den glädjen jag känt till idrotten vill jag inte offra för att vara med i ett landslag där jag inte får vara med och planera/påverka träningen på det sättet jag skulle vilja. Det är så klart inte något lätt besluta att stå utanför landslaget, men för att nå mina mål, tillhöra yppersta eliten och kunna stå högst upp på pallen internationellt så är detta den väg jag tror på och vill gå för att nå dit.

 

Vi fortsätter också så klart med Teamet och har även utökat det till i år med Christofer Eriksson och Frida Gustavsson. Super kul verkligen och jag tror de kommer tillföra mycket bra till gruppen. Längtar redan till första lägret!

 

 

Det blev så mycket nu så jag återkommer snart om planerna i april.

 

Längtar sjuuukt mycket till lördag!! Berättar snart vart det bär av då….

One thought on “Tillbakablick och Framtid

  1. Lycka till med träningen fram till nästa tävlingssäsong!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *