Uttagen till VM..men jag klarar det inte..

Det är drygt 3 veckor sen sist jag skrev. Då skrev jag om en jobbig period som varit i januari. Det dröjde ett tag med nästa inlägg…medvetet faktiskt denna gång. Ville få svar om min kropp.
Såg dock precis att Skidskytteförbundet lagt ut att jag inte blir med till VM pga sjukdom. Önskar jag kunde fått veta att de tänkt publicera om det idag så jag hunnit fått berätta varför och framförallt gentemot mina sponsorer. Jag bestämde mig nämligen igår kväll.

Det har varit en riktigt jobbig period i februari. Kroppen vill inte alls samarbeta och vill inte bli frisk. Efter två penicillin kurer så hoppades jag på att allt skit är borta och jag snart kunde komma igång. Så blev det inte. Mina problem så som hög vilopuls, ont i bröstet vi andning, lätt huvudvärk varje morgon, kraftlöshet, ömhet i muskler och lätt feber ibland..det fortskred.. Vid tillfällen kändes det okej och vi en punk beslutade jag och min tränare att vi måste chansa om jag ska ha möjlighet att komma till VM. Jag började träna, lätt, men lite längre pass. Första dagen efter vila gick bra, sen klarade inte kroppen mer. Hade svårt att hålla A1 puls utan att gå/hasa fram..jag kunde inte åka skidor. Förra måndagen gick jag ner och tog massa olika prover, var även iväg till läkare och fick lungorna röntgade. Inge väska eller liknande i lungorna så det var bra. Fick svar nu i måndags att jag inte hade mykoplasma eller TWAR, men hade antikroppar mot körtelfeber. Vet dock inte när jag haft det.
Fokus har länge varit VM i Oslo. Verkligen sett fram emot det! Sista 2v ungefär har jag börja latin ett senario i mitt huvud att det kan bli att jag inte klarar av att komma tillbaka till det. Jag blev uttagen till VM av förbundet. Lägret inför VM började i måndags kväll med möte, vila den dagen. Tisdag började vi träna. Intervaller för de andra och jag kunde bara köra lugnt. Tungt pass. Hög puls. Orkeslös.
I onsdags körde alla lugnt klassiskt så då körde jag samma. Efter 30 min fick jag åka hem då jag fick tryck över bröstet och yr i huvudet. Kom hem och lära ligga i soffan bra länge innan jag kunde ta mig till duschen och sen lägga mig igen fortfarande yr i huvudet och huvudvärk. Jag pratade med vår läkare och var ner och tog vanligt blodprov. Svar på kvällen. Infektion i kroppen än!
Där och då kom slutliga beslutet. Jag kan inte åka på VM

Samtidigt som det är tufft att inte få åka så är de skönt att få svar att kroppen inte är bra. Att det inte bara är jag som är i ”dålig form” utan nått är fel. Det har varit många pass där tårarna varit nära och gråten i halsgropen. Men en av de jobbigaste sakerna senaste tiden har faktist varit att träffa människor som frågar hur det är.. Att ständigt i 2 månaders tid säga ”Nej det dåligt..” det är inte lätt. Speciellt de gånger jag märker att vissa antyder att jag bara är i dålig form. MEN, de allra flesta är väldigt stöttande och hör av sig och frågar hur jag mår, det värmer. Uppskattar det verkligen.

I denna sport har vi som tur är skyttet. Det har varit otroligt viktigt för mig så jag får träna på något sätt. Jag har dock valt att träna lite mer udda tider för att slippa träffa folk (väldigt olikt mig då jag älskar att vara social) och ständigt få frågan som jag inte orkar svara på.

Så nu lägger jag tyvärr ner denna säsong och lägger allt fokus på att bli frisk. Hälsan är viktig för att kroppen ska fungera och utan en väl fungerande kropp kan jag inte prestera.
En fråga säker endel undrar över.. ska jag fortsätta?!.. SJÄLVKLART! Jag är mer motiverad än någonsin och ser med glädje fram emot träningssäsongen och så klart nästa tävlings säsong.

Men nu packar jag in mig i bilen och drar till fjälls med brorsan och hans familj. Ska bli otroligt skönt! Längtar efter en gladare Jag som är positiv och skrattar mycket. Nu ska det fram igen!

 

Måste passa på att Tacka min familj, pojkvän, tränare, sponsorer och mina närmaste som varit otroligt viktig när jag haft det jobbigt. Utan er hade jag haft det mycke tuffare! 

 


Längtar efter det skrattet..skratta så tårarna rinner
IMG_6256 IMG_7240

9 thoughts on “Uttagen till VM..men jag klarar det inte..

 1. Oj, så trist att ingen har hittat roten till infektionseländet. Men härligt att du tänker komma igen till nästa säsong, det ser jag fram emot.
  Jag misstänker jag att du kan ha drabbats av borrelia, som är så svår att diagnosticera och som vården är litet tvehågsen till, det medicinska etablissemanget säger att kronisk borrelia inte finns och de läkare som vill ta sig an problemen mobbas av samma etablissemang.
  Kram och lycka till.

 2. Tråkigt att höra, hoppas att du hade roligt i stugan och fick mycket energi av familjen.
  Hela starski teamet stöttar dig och hoppas att du kan få en bra försäsongsträning.
  Jag är så glad att jag fick köpa ditt gevär, det går jätte bra att skuta med?

 3. Åh vad frustrerande det måste vara när hjärnan vill så mycket och kroppen säger något annat…! Jättetråkigt att du inte kan vara med i Kollen! Hoppas nu att du blir frisk och kry snart och kan få en härlig träningssäsong så ser vi alla fram emot att se dig i skidskyttespåren nästa säsong:) Sitter här i tv-soffan och längtar redan:)) Det har verkligen varit kul att se dig åka så bra den första delen av den här säsongen – du förtjänar verkligen den framgången! Kram!!

 4. Huvudsaken du kryar på dig. Livet är inte bara tävling. kram

 5. TRÅKIGT BETTAN
  Har längtat efter att få se dig igen i spåret fy för att råka ut för sjukdom och att först inte veta vad och kunna sätta in rätt medicin och åtgärder.
  Förstår din frutation över detta men det är en idrottkvinna/man stora bekymmer då man mitt i säsongen åker på sjukdom och har lagt ner så mycket på allt inför.

  Hoppas att du kommer igen och åter visar att du är bäst då det gäller i din sport TRÅKIGT

  HADE så skönt med din familj och njut av våren som står för dörren 🙂 🙂

 6. Getting well is the only thing you need to worry about….haters are haters and no matter what you do….it won’t be good enough for them, so don’t concern yourself with them….
  Best of luck on your rehab! See you next season!!!
  A fan from USA

 7. Inte kul att höra att du inte kommer till Kollen. Vi som skulle ha hejat arslet av oss!!! Men jätte kul att du fortsätter nästa säsong! Krya på dej.
  Hälsa dina päron från ”halmstadborna”.

 8. Vad tråkigt att höra, vi håller tummarna för att du kommer tillbaka nästa säsong och är bättre än nånsin. Krya på dej! ?

 9. Jobbigt för dej,men jag hoppas att nästa säsong blir en höjdarsäsong. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *