Tålamod

Dryg 1.5 vecka har gått sen jag fick vända hem på Arlanda efter påbörjad resa mot Ruhpolding. Vad har hänt sen dess då..

Till att börja med så blev det ett antal vilodagar där soffan blev flitigt använd! Ville ju så klart skynda på mitt tillfrisknande och verkligen inte göra annat än ta det lugnt och dricka mycket. Kan ju meddela att jag plöjde två säsonger av Bron från onsdag – söndag. Det är 20 timmar tv bara det!! Alltså en halvtids tjänst…

 

Tog nya sänka (CRP) på fredagen och den började bli normal (hade 7-8 gånger högre än normalt när vi åkte mot Ruhpolding). Började röra på mig igen förra söndagen lite lätt, men vilopulsen har släpat efter endel och lega rätt högt på morgonen. Men i måndags tog jag nya blodprover igen och då var alla värden bra igen.

 

Så nu har jag hunnit med några pass, men kylan har begränsat skidåkningen endel så några pass har fått genomförts inomhus istället. I fredags kväll körde jag på lite med tröskelintervaller för att känna på kroppen. Kändes rätt bra, men det har varit riktigt kärvt före så det går tungt. I morse körde jag intervaller igen och fick Frida G med som sparrade. Pär hade tänkte ut 2 korta race, med det blev ändå totalt 13km på en riktigt tuff utvald bana. Det känns i kroppen nu! Snart ut på ett klassiskt pass och bara ha de gött.

 

På´t igen med fart i morgon och sen på tisdag åker jag ner till Antholz och gör WC-laget sällskap! Äntligen!

Jag har inte nämt det tidigare, men under premiären här i Östersund 2 dagar innan wc-distansen så sprang jag ute och ramlade omkull och slog mig rätt illa. Hade problem att gå och röra mig den dagen och hoppade över träningen, men vi valde att inte säga något utan avvakta läget. Dagen efter var det bättre och jag kunde åka skidor, men hade ont i vissa lägen. Tävlingsdagen gick bra och sen blev det bättre för var dag.
Men i mellandagar började jag få lite ont i knät igen och har fått mer och mer ont vid vissa tillfällen. Detta endast när jag tar av mig skor, kläder av mig byxor och strumpor, kan inte gå ner på huk eller göra vissa stretch övningar OCH jag kan inte lägga mig och kliva upp normalt från mattan i ligg.
Jag kollade med Marcus på Måva och han tyckte i samråd med vår läkare att jag borde ta en MRT och se det är något. Idag ringde vår läkare och berättade att jag har en brosk skada på knät (inte på själv knät, men som hon beskrev bakom knät mot lårbensfästet (? jag är dålig på detta och kan ha lite små fel)). Detta måste läkas själv och kan ta några veckor. Eftersom jag fortsätter säsongen som normalt så tar det så klart lite längre tid att läka än om jag vilar, men det är inge farligt att köra på, men jag måste göra på annat vis vid tillfällen där det gör ont..som när jag ska ner och upp på mattan. Det blir ett rakt vänsterben framöver..

 

Men nu är det träning som gäller här!.. hörs vidare!

 

IMG_8464
Dags för MRT
IMG_8462

Då ska vi in och göra premiär MRT:n

IMG_8460
Kylslagna dagar i Östersund på slutet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *