Vilken start!

Vilken start på säsongen jag har fått!

Men om vi börjar med OBS-tävlingarna som jag skrev sist inför (på tok för länge sen..jag vet..) så blev det en bra helg. Två segrar med bra skytte och alltså ett till SM guld till samlingen. Åkningen var inte på topp, men kroppen kändes okej ändå. Hade ändå tränat ganska mycket ett tag, men blev i alla fall uttagen till världscupen i Östersund helgen efter.

Så världscupen drog gång med supermix-stafett och mix-stafett. Jag körde första sträckan på mix-stafetten i lag med Anna, Peppe och Fredrik. En riktigt bra stafett fick vi till och slutade på en 5:e plats! Kanske min bästa stafett sträcka då jag efter stå går ut i ledning och sen växlar endast 5.6sek från täten.
Distansen sen på torsdagen blev en flopp. Sjukt nervös inför! Höga förväntningar och förhoppningar på mig själv dels från stafetten och sen även fjolårets distans där jag blev 9:a. Sköt bort mig i de första två skjutningarna (2+3) och då kunde jag börja slappna av och avslutade med 0+1.

Rejält revansch sugen och taggad till sprinten! Sköt 0+0 och åkte bra (med undantag för sista varvet där jag blev total slut!) och slutade på 15:e plats! Super nöjd! Följde upp dagen efter med en riktigt bra jaktstart. 1+0+1+0 i skytte och åkte i mål på en 16:e plats. Gjorde två av mina tre hittills bästa resultat i Östersund och kan inte vara annat än nöjd.

 

Men i tisdags drog vi vidare till Hochfilzen för mer världscuptävlingar. Resan visade sig inte bli någon höjdare. Uppstigning 05.00 lång väntan med gemensam transport till flyget. Sen gick det smidigt tills vi kom fram i München.. inget bagage och inga vapen.. Tog lång tid innan vi kunde anmäla allt som saknades (vi var både världscup gänget och IBU-cup gänget). När vi till sist kunde åka iväg på våran ca 2.30h bil tur så tar vi oss ca 2h innan vi hamnar precis framför en stor trafikolycka på autobahn. Vi blev sittande i 2h innan i kunde åka vidare. Så vi kom fram till hotellet vid 22.15..lång dag! Sen på onsdagen dröjde det ända till 18.30 ungefär innan vi fick vår packning. Som tur var så fick Mona sin väska och kunde låna ut lite grejer till oss tjejer så v kunde träna på dagen. När packningen sen kom och jag öppnade vapenlådan så upptäckte jag att de förstört mitt gevär. De hade tryckt sönder avtryckaren efter att de öppnat och kollat geväret så den var sned och en spricka i. Tack och lov så finns Anschütz på plats här så jag fick det fixat igår innan träningen.

Men idag då.. dags för race igen, sprint. Jag var super taggad inför start och drog iväg som nr 19 på bröstet. Efter ca 500m i första utförsbacken, precis innan första mellantiden, kör jag omkull. Försöker var snabbt upp o komma igång, men känner mig stressad hela tiden. Tappar lite gnistan och ”jävlar anamma” och blir nästa loj. Sjukt frustrerande när man vill åka bra och när kroppen känns bra innan. Skjuter 0+1 vilket är okej, men slutar 59:a. Okej, bra med jaktstart men annars var det inte mycket som var bra. Det är dock tajt uppåt! Är 1.55 efter och har ca 30 sek upp till topp 40. Jakten i morgon kommer bli kul!!

Snyggt lopp av Fredrik idag här som slutade 15:e. Tajt upp med bara 20 sek till pallen! Även IBU gänget med Johanna, Sofia, Danne och Torstein gjorde en riktigt bra mix-stafett idag och slutade 4:a!

Nu blir det kvällsfika och sen sängen. Dubbelsäng med Mona. Vi bor super fint, härligt väder, men lite väl lite snö.

IMG_8090
Från jaktstarten i Östersund
IMG_8095
Hela familjen med kusin + plus pojkvän var på plats! 
IMG_8101
Kaffe med IBU-cup grabbarna i Köpenhamn. Skönt att vi åkte samma resa så kunde Danne och jag ses ett litet tag till innan vi drog åt olika håll.
IMG_8105
Trafikolycka ca 200m framför..Mona är ute och kollar läget.
IMG_8119
Flygfolket var inte så snäll med mitt gevär…

One thought on “Vilken start!

  1. Glad to hear that they were able to repair your rifle!
    Best of luck in the pursuit…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *