Nolla!

Jag trodde det skulle bli en rolig jaktstart i lördags och hoppades komma topp 40 för att få poäng..
Det blev en rolig jakt och det blev poäng..många fler än väntat!

Offensivt. De var tanken både i spåret och på vallen. Jag skötte mig bra. Med ett skjutresultat på 0+0+0+0 finns inget mer att begära. Skjutserier på 29, 26, 37, 25 sek visar även ett offensivt skytte (undantag på första stå då ena linsen hamnade på sned efter första skottet..endel blinkningar så var den på plats igen). Snabbast Range time vid första och andra skyttet (tiden från man kommer in på vallen tills man lämnat vallen) och bara 41 sek i ren åktid efter Makarainen som var snabbast. Att jag med detta plockade 42 placeringar i listan och landade på 17:e plats var mer än jag hade kunnat drömma om! Till råga på det så hade jag andra bästa total tid på racet precis efter Tiril Eckhoff. Behöver jag säga att jag var rätt nöjd och glad efter den dagen!

Men, ny dag i söndags med stafetter. Vi körde på en ny uppställning: Linn, Mona, jag och Anna på sista. Vi hade länge häng på tätlagen och Mona växlade till mig bara 20 sek från täten på en 7:e plats. Med ett fullt skytte direkt i ligg så kunde jag gå ut som andra lag ut på mitt andra varv. Jag knappade in på täten och ställde mig för att skjuta stå nästan samtidigt som ledande lag. Tyvärr fick jag ta till 3 extraskott, men höll i åkningen bra och växlade som 6:a bara 24 sek från tät. Vi fick tyvärr en runda sen och slutade på en 11:e plats. Roliga att se från min sträcka var att jag hade snabbast ren åktid (iofs delad med italienskan).
Grabbarna gjorde även dom en grym stafett och slutade på en 7:e plats inte alls långt från topp 3.

Men nu har vi dragit vidare till Pokljuka. Tävlingar här fredag, lördag, söndag för oss tjejer. Grabbarna kör sin sprint i morgon redan. Jesper och Torstein blev sjuk natten till resan hit och skickades hem. Så Peppe fick stanna kvar på wc och Danne fick komma hit för att göra sin världscupdebut! Jag blev väldigt glad för det, mycket trevligt! 🙂

Nu blir det kvällsfika snart innan läggdags.

IMG_8160
Stafetten i söndags
IMG_8157
Nöjd efter en rejäl klättring på jakten
IMG_8175
Stafettlaget 
IMG_8182
Alla atleter åkte egen buss. Lära stanna och kolla oljan. Tur vi hittade instruktionsboken så vi fick upp huven och att det fanns kexchoklad papper i bussen att torka oljestickan med..

IMG_7999
Nöjd att ha Daniel på plats!

2 thoughts on “Nolla!

  1. Best of luck to you and Dan this weekend! Ski fast and shoot straight 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *