Om de känns?!

Lägret här på Alnö avslutades igår efter 1 vecka med hårdkörning. Som det känns i kroppen nu!

Men om vi backar bandet så anlände vi som sagt i söndags. Intervaller direkt måndag morgon följdes upp med ett tufft pass på eftermiddagen också med ”smirredrag” och benskate. Vi fortsatte i samma anda med intervaller även tisdag och avslutade sedan onsdagen med skidgång/älghufs upp för södra berget tills benen knappt bar längre. Men sen var det tajm för en vilodag, välkommen och välbehövlig! 

Fredag eftermiddag dök Pär upp här och var med på det som återstod av lägret. Det blev en tuff helg!

Vi började lördagen med ett brutalt intervallpass som vi körde för första gången i början på sommaren. Den går ut på att först köra 4*2.5-3km A3+, alltså tävlingsfart, sen dra en snitt tid av de fyra intervallerna och efter en lite längre vila fortsätta intervallerna tills man går över +10sek på varvet från sin snitt tid. I somras lyckades jag klara 6 intervaller innan jag tog tvär slut på 7:e och där va det stopp, inga fler varv. Denna gång blev det fler varv..många fler! Jag lyckades köra 12 intervaller på tider inom 10sek innan jag på 13:e intervallen torskade, 4sek från att få köra vidare. Men som kroppen skrek då efter att få vila!! Riktigt bra pass, ca 1.25h intervalltid och ett pass som tog 3.15h totalt!

Lördag eftermiddag var det stakintervaller ute på Alnö. Redan vid första stavtaget på uppvärmningen så kände jag att det blir ett slitigt pass. Drog en chansning och försökte väcka kroppen genom att köra på lite mer på uppvärmingen så kroppen skulle vakna till liv och piggna till. Det gjorde den inte direkt..helt slut i kroppen på intervallerna (kanske inte så konstigt). Det blev ”bara” två drag för min del på ca 13 min, men ändå ett bra pass men mycket fokus på teknik.

Teambuilding på kvällen med hela gänget. Roligt och givande! Tror det är väldigt viktigt. Vi umgås väldigt mycket tillsammans hela tiden både i träning och utanför. Att kunna känna varandra och veta hur man ska agera då någon har en lite sämre dag, är allmänt låg osv är väldigt värdefullt för att inga irritationer ska uppstå utan ha kvar den goa stämningen i gruppen som vi har. 

Söndag morgon var det dags igen. Södra berget stod på schemat men denna gång på rullskidor. 3 vändor upp blev det för min del. Ett riktigt tufft pass där Pär var med ut efter backen och filmade teknik. 

Ett tufft och väldigt bra läger blev det som avslutades igår kväll men en kort löptur runt här på Alnö. 

Men idag är det vila. Jag och Daniel stannade kvar på Alnö för att njuta av vilodagen. Sovmorgon och långfrukost. Men lite luft ska snart intas i någon form..  

Hörs vidare!
  
Järngänget

  

Slipar på formen..

  
 
Skön start på vilodagen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *