Jag väljer min egen väg mot toppen..

Nya säsongen är igång sedan en dryg vecka tillbaka. Motiverad till tusen!

De nya lagen kom ut idag och ni kan se här inne hur de ser ut. Jag finns inte med i truppen och det är på grund av ett eget beslut som jag gärna vill försöka förklara.

Förra året hamnade jag utanför all verksamhet inom skidskytteförbundet. Jag fick sköta allt på egen hand. Jag startade ett nytt samarbete med Pär Svärdfeldt som min nya tränare. Jag tillsammans med tre till skidskyttar (Ingela Andersson, Daniel Gustavsson och Victor Agestam) startade upp ett nytt Team, Team Skididrott, och gjorde en satsning tillsammans, letade sponsorer, ordnade läger mm.
Jag ändrade om väldigt mycket i min träning tillsammans med Pär och jag blev delaktig i upplägget för min egen träning på ett helt annat sätt än tidigare. Jag har alltid älskat att träna och verkligen drivits och motiverats av att alltid bli bättre och nå den absoluta toppen i skidskytte. Det jag märkte under förra träningsåret var att jag hittade en helt annan glädje i träningen. Jag har aldrig haft så roligt när jag tränat tidigare samtidigt som jag aldrig någonsin har tränat så mycket eller så hårt som jag gjort i år. Jag har dessutom haft en otroligt bra utveckling sen jag började träna på ett lite annat sätt och gjort framsteg som jag inte gjort på flera år.

Jag fick i slutet av förra veckan erbjudande om att vara med i årets landslagstrupp i skidskytte. Mina åtaganden var då att jag måste följa planen och träningen som alla i truppen kommer att ha. Egen tränare tilläts inte även om jag skulle gå med på att köra enligt tränarnas/lagets plan under alla läger.
Självklart är det ett A-landslag i skidskytte jag vill tillhöra då det innebär många fördelar bland annat ekonomiskt! Men jag måste väga in många delar i det hela och se till hur jag tror jag på bästa sätt kan utvecklas vidare för att nå toppen. Jag har tränat efter Wolfgangs upplägg i 5-6 år tidigare och gjorde framsteg från början men tog inga riktiga kliv på slutet. Men jag fick en otroligt bra grund under dessa år.

Men om jag ska se till hur min utveckling varit sedan i maj förra året så känns det fel att släppa ett upplägg som tagit mig stora steg framåt och som jag verkligen tror kommer göra mig till den bästa skidskytt jag kan bli.
Så just därför har jag tackat Nej till en plats i laget just nu.

Jag hoppas ni förstår hur jag tänker.

Jag vill samtidigt passa på att rikta ett stort Tack till min sponsorer! Utan er skulle detta inte vara möjligt att göra för mig.

Vi kommer att köra vidare på vårt Team och åker iväg på första lägret till Mallorca den 19 maj.

received_10155443966645501
Victor, Ingela, jag och Daniel

4 thoughts on “Jag väljer min egen väg mot toppen..

  1. Hoppas det blir bättre med det nya upplägget. För det har varit bedrövligt ett par år nu.

  2. hejja dig att du vågar gå din egen väg när du har ett alternativ! Stort lycka till! Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *