Tuffa beslut..men jag kommer tillbaka!

Januari blev långt ifrån vad jag hade tänkt mig..

Kände redan efter nyår att formen inte var på topp, utan rätt trött och sliten.  Men jag hade förhoppningar om att det skulle ge med sig med mer fart pass/tävlingar och inte så mycket träning. Så blev det inte.. Varje vecka kändes sämre och sämre och Antholz veckan tog priset! Sprinten kändes okej från start, men strax innan skyttet på första varvet dog kroppen helt. Ingen energi kvar alls i varken huvud eller kropp. Knepigt och frustrerande. Blev en pina resten av loppet.
Om sprinten var en pina så vet jag inte vad jag ska kalla stafetten.. Hade väldigt svårt att hitta energi mentalt, men jag tyckte ändå vid start att jag kände mig väldigt taggad! Efter ca 300m kör jag omkull. När jag kommit upp på fötter igen har jag 10-15 meter upp till näst siste kvinna. Frustrationen.. försöker kämpa mig ikapp och känner att denna dag svarar sämre än sprinten. Första gången någonsin ville jag bara börja grina och avbryta loppen. Jag orkade inte alls.. Denna gång hade dock 3 tjejer efter mig som skulle fortsätta där jag lämnar, vilket betyder kämpa vidare allt du kan, varje sekund blir viktig. Med runda i ligg förstördes dagen ännu mer. Det var dock väldigt blåsigt, men ändå gav det psyket åter en törn.

När jag till slut kunde växla över till Mona är jag långt efter och otroligt besviken. Jag följer inte resten av loppet ens. Jag har inte varit in någon gång för att kolla resultat eller analys från tävlingarna i Antholz. Jag behöver inte det. Det gick dåligt, inget att ta med sig vidare. Jag kan bättre, mycket bättre. Jag släppte allt och tänkte bara framåt.

Väl hemma i Östersund hade jag hoppats att kroppen skulle kännas lite bättre efter en vilodag. Höjden kanske kunde ha spelat in sista veckan..? Näe.. pulsen rusade iväg på lugna passet. Stumma ben trots A1 pass, stumma ben av att gå i trappor. Konstant trött och svårt att sova på nätterna.

Och nu var det bara en vecka hemma innan nästa världscup.. Nove Mesto.
Men nu är det också drygt 1 månad kvar till VM.. mitt stora mål denna säsong.

På en vecka hinner man inte göra mycket för att få igång en icke fungerande kropp..
På en månad finns stora möjligheter att få igång en icke fungerande kropp!

Jag blev uttagen till världscupen i Nove Mesto, men hur mycket jag än skulle ha viljat tackat Ja så gjorde jag inte det. Tävla är det roligaste jag vet, men när kroppen inte fungerar.. alltså inte fungerar alls.. då blir det inte lika roligt. Jag visste innerst inne att till Nove Mesto kommer jag inte hinna bli okej, då känns det fel att åka dit. Tack och lov lär man sig av tidigare års misstag att ”Nästa veckas världscup kommer det släppa”..

Nu kan jag i lugn och ro hitta tillbaka till mitt normala Jag och jobbar vidare därifrån. Det har blivit många lugna dagar nu sen vi kom hem med bara korta träningspass, massage, bastu, sömn på både dagarna och nätterna, mycket vatten och bara ta det lugnt. Kroppen börjar kännas bättre och i helgen ska jag prova mig på ett fart pass igen. Jag tror det kommer bli riktigt bra framöver. Det kommer bli riktigt bra framöver!
Jag har kunna jobbat mycket med skytte sista veckan då träningen blivit mindre. Skyttet känns bra och jag har gjort lite ändringar i framförallt ligg för att bryta lite mönster och hoppas hitta tillbaka till det fina ligg skyttet jag tidigare haft. Nu är det på tiden att skjuta 0+0 (eller 0+0+0+0) framöver! 🙂

Mamma kommer upp och hälsar på i helgen! Det blir trevligt:)

Imorgon kommer jag vara bänkad framför tv:n på eftermiddagen. Skidskytte i form av Super Mix-stafett och Mix.stafett. Sjukt roliga tävlingar! Jag håller tummarna för swe gänget, 15.10 sticker Ingela iväg!

Oj.. detta blev långt!

 

IMG_5787
Det har varit lite små kallt i Östersund senaste dagarna.. -21 under detta pass som började med skytte. Kallt!!

IMG_5693
Gött att ha en fin vän att krama om efter en dålig dag i spåret.

IMG_5690
Ett härligt gäng att ha runt sig.. en nöjd Gabbe också tror jag..haha!

IMG_5768
Fin dag i spåret igår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *