Spännande Mix-Stafett

Världscupen är igång.. Äntligen!!

Mix-stafetten kördes i söndags. Laget bestod av mig på första, Mona på andra, Tobbe på tredje och Fredrik på sista. Det var nog inte så många som förväntade sig så mycket från oss egentligen. Att vi var 10 sek från en 5:e plats trodde nog inte många skulle vara möjligt då start skottet gick.

Mitt lopp då.. Ja första varvet är ju alltid speciellt. Lite nytt inför i år också då vi bara står 3 i varje led och vi får köra skate från start. Eftersom vi hade nr 18 på bröstet så hade man en bit upp redan från början från 6:e ledet som jag stod i. Försökte hålla mig cool på första varvet och inte stressa om med tanke på att det är ett långt led som följs hela vägen i princip in till första skyttet.
Men första skyttet!! Jäklar!! Jag sköt 0 utan extraskott och var iväg.. stöp någon meter från mattan men hoppas inte så många såg det..haha! MEN.. jag har tydligen skjutit på 22sek! Aldrig hänt förut på tävling OCH jag sköt snabbast liggserie av alla som körde i söndag inkl. killarna. Sjukt nöjd med det!
Stå skyttet blev aningen mer nervpirrande. Första 5 skotten kändes stabilt och bra, blev en bom ändå. Men sen..när jag började med extraskotten så tappade jag fokus totalt och började skaka i benen. Minns inte ens att jag skjutit de två förta skotten. Men till sista extraskottet svor jag inombords att ”jag får fan ta och skärpa mig”, satt sista tack och lov.
Åkningen kändes bättre för varje varv. Var egentligen piggast på sista varvet, skön känsla. Rolig tävling var det i alla fall och jag hade lagkamrater som också gjorde väldigt bra sträckor, men jag är övertygad om att vi även kan bättre.

 

Vila igår blev det.. skönt. Det blev en bak dag. Frågade vallarna efter tävlingen vad de var sugen på, fick svar bullar..fast jag rättade om dom lite och föreslog saffransbullar med mandelmassa och vit choklad. Så blev det.. gjorde även en chokladkaka/tårta. De fick bullar igår och tårtan idag. Dom får fika och jag får bra skidor.. bra deal tycker jag 🙂

Tränat idag och endel fix. Men nu blir det sängen. Sovmorgon, kaffe och nyhetsmorgon väntar imorgon. Bra dag som kommer avslutas med herrarnas distans 17.15..Spännande!

830
Mix-laget med Mona, Fredrik, Jag och Tobbe

One thought on “Spännande Mix-Stafett

  1. Vad bra du är! Blev så glad för din skull idag när det gick så bra. Grattis!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *