Personbästa i jakten

Vi har nu varit i Hochfilzen i en vecka och hunnit med 3 race. Men först fick vi några lugna dagar eftersom vi kom ner redan på måndagen.
Har hunnit med lagomt med träning, inte för mycket med tanke på att det blir rätt mycket tävlande.

Första tävlingen var i fredags, sprint. Kroppen var inte med riktigt på noterna kände jag redan under uppvärmningen. Lite seg och inte alls den rappa känsla jag hade i Östersund. Samma känsla låg kvar loppet igenom. Jag sköt 0+1 och åkte in på en delad 38e plats med två till. Sjukt tajt i listan, kring mig var vi 10 st inom 3 sek och jag hade 26 sek upp till 17de plats.
Redan dagen efter var det Stafett, igår alltså. Första sträckan tog jag hand om. Känslan var inte heller igår på topp. Stumma lår under uppvärmningen så jag fick värma upp lite längre och lättare än vanlig för att inte ”slösa krut”. Loppet kändes dock lite bättre än sprinten men ändå inte nå rapp i åkningen. Fick en okej start, men bara en bit in i loppet lyckades jag ta mig fram till täten. Med bra skytte, 1 extraskott i ligg och fullt i stå, så höll jag mig bra med hela tiden och växlade till Mona på andra sträckan som 4a bara 7sek från ledande lag. Mona gjorde en grym insats och växlade som 5a över till Emma. Vi tappade lite i tid och placeringar sen och växlade till Ingela på sista som 14de lag. Ingela tog sedan 2 placeringar och vi slutade som 12a. Stabil insatts av oss, men med bra åkform på oss alla och några mindre reservskott så ska vi kriga högre upp!

Idag var det dags för jaktstart. Jag var riktigt taggad! Kul med så tätt i listan. Kroppen kändes ännu lite bättre idag. Kunde åka på bättre, men efter ett fall på andra varvet så var det lite segt att komma tillbaka ett tag efter. Men bra lopp ändå! Skyttet var också bra 1+1+0+0 är absolut godkänt, trots att det känns surt att bomma i ligg. Jag plockade 14 placeringar och slutade 24 idag. Det är det bästa jaktstarts resultat jag gjort! Kul! Fick då mer poäng till samlingen och kan väldigt nöjd meddela att jag ligger som nr 30 i totala världscupen nu! Ja ska verkligen kriga i Pokljuka nästa vecka så jag kan ta mig in och åka masstart!

Men nu blir det kväller. Imorgon bär det av 09.00 härifrån. Jag har utsetts till chaufför till en av minibussarna. Framröstad av vallare och ledare som bästa förare, nöjd!

Pokljuka nästa…Yeey!

 

IMG_5422
Nöjd och glad efter en bra vecka
IMG_5443
Stafettlaget.. Emma, Ingela, Mona och Jag. Vi var rätt taggade kvällen innan!

 

 

IMG_5411
Finväder bjöds det på hela veckan! 

 

 

 

IMG_5460
Mona och jag efter dagen race

One thought on “Personbästa i jakten

  1. Det är sjukt roligt att det går så bra för dig nu, jag missar inte en enda tävling! Stort lycka till i fortsättningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *