Premiärtävlingen är påtagligt nära..

Shit vad allt går fort! Men vad brukar man säga.. –Tiden går fort när man har roligt-

 

Lägret i Ramundberget blev en kanon bra! Lite synd att det inte fanns snö i just ramundberget, så det blev många svängar till Bruksvallarna istället. Men där var det bra och spåret blev lite längre för var dag som gick. Sista dagarna hade vi ca 5km att snurra på.

Träningen gick väldigt bra där. Kände mig stark i början och hade inge problem att hitta bra känsla på skidorna. Blev ganska trött mot slutet av lägret, men när jag sammanställt träningsveckans timmar så förstod jag varför.
I söndags drog vi hem till Östersund, men bara kortvarigt. Tisdag eftermiddag hoppade jag, Danne och Mattias in i bilen och drog till Idre. Snön lockar! Några pass har hunnits med här nu och framförallt skidor och skytte kombinerat. Känns ändå helt okej med tanke på hur få pass på snö jag lyckats köra komb än så länge.
Apropå skytte så körde jag ett skyttepass inomhus med min tränare i måndags. Ett väldigt givande pass och jag gjorde även en stor förändring i mitt stå skytte. Kändes otroligt konstigt från början, men samtidigt känner jag att jag kommer gynnas av det om jag bara kan få det att sitta i ryggmärgen. Så jag nöter som bara den nu. Det blir spännande att se i helgen om det sitter någorlunda.

Ja, nu har tiden jag längtat efter ganska länge kommit. Det är dan före premiär tävlingarna. Uttagning till världscup. På ett sätt vill man bara ”få det överstökat” så man slipper premiärnerver. Det är ju alltid samma visa så här års, man har dålig koll på hur min egen status är gent emot mina konkurrenters.
I år skulle jag säga att jag har ännu mindre koll på det också. Förut då jag tillhört något lag inom skidskytteförbundet så har vi alltid varit ett gäng tjejer som varit på läger och tränat tillsammans och kunna känns under intervaller, testrace mm. ungefär hur man står sig. I år har jag till största del tränat med killar eller själv så känslan är lite annorlunda just nu.

Det som känns skönt är att jag känner mig bra förbered. Varje år denna tid frågar man sig själv (har jag gjort i alla fall) har jag gjort tillräckligt?!..
I år tror jag faktiskt är första året som frågan knappt poppar upp. Jag är riktigt nöjd med tränings året och skulle inte gjort något annorlunda. Jag är trygg med det jag gjort och känner mig därför så pass förberedd som jag kan bli. Känns bra.

Lördag imorgon. Race dag. Sprint. Jag är redo att dra igång nu!

IMG_2221

 

4 thoughts on “Premiärtävlingen är påtagligt nära..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *