Läger!

Befinner mig nu sedan igår kväll i Ramundberget för att genomföra årets tredje läger.  Men jag backar lite snabbt tillbaka bandet och gör en snabb sammanfattning om vad som hänt och händer just nu.

 

Avlutade förra säsongen på ett rätt bra sätt tycker jag. Jag blev dock sjuk precis innan SM i Östersund, men körde sista tävlingen då som var stafett tillsammans med Helena och Jenny. Vi lyckades ta hem guldet så det var kul att avsluta säsongen med!

April var ”vilo månaden” men jag höll ändå igång rätt bra med träningen då. En vecka i Messlingen med familjen hanns med men annars befann jag mig mest i Jädraås trakten och passade på att umgås med familj och hälsa på vänner och släkt i närheten. Mycket bra månad!
Jag fick också den månaden reda på att jag i år inte ingår i någon av skidskytteförbundets lag. Det var en otroligt tråkig nyhet då jag sedan 2006/2007 har ingått i antingen U-laget eller A-laget. Vad innebar detta då för mig..? Den störta förlusten för min del blev absolut den ekonomiska delen. Väldigt mycket av det man tidigare fått hjälp med eller fått gratis som läger, utrustning, ammunition, resurspersoner att utnyttja mm.. ja allt detta får jag nu bekosta på egen del.
Men ingenting är omöjligt utan jag får ”bara” jobba mer själv för att lösa alla dessa bitar.

Jag har därför tillsammans med tre stycken andra skidskyttar (Ingela Andersson, Daniel Gustavsson och Victor Agestam) startat ett eget Team med Pär Svärdfeldt som tränare. Vi har ett antal läger planerade under året som vi själva försökt hitta sponsorer som kan hjälpa oss finansiera.
Vi har är ett riktigt roligt gäng! 🙂

Sen då.. jo i Maj drog ju träningen igång på allvar. Full fart! Träningen funkade riktigt bra hela maj och vi hade ett läger i mitten/slutet av maj på Mallorca. Kände mig riktigt stark där och träningen svarade bra! Fick ihop 38 träningstimmar på 7 dagar vilket jag tror är rekord för en veckas träning för mig!

Juni hade jag det lite tuffare. Var iväg i början av juni på en otrolig rolig sak som jag inte kan säga mer om nu men det får ni veta mer om senare. Jag var borta 4 intensiva dagar och var riktigt trött efter det och hade nån vecka då träningen var rätt tung, men allt som skulle köras genomfördes ändå på ett bra sätt.
Midsommar firades med min kära familj i Jädraås och sen var jag helgen efter det ner till Göteborg på bröllop för min fina vän Elin Telhammer (som jag gick skidgymnasuim i sollefteå med). Otroligt fint och roligt!
Piggnade på mig i slutet av juni och träningen började funka riktigt bra igen.

Juli fortsatte väldigt bra. Träningen gick väldigt bra och årets andra läger genomfördes i Östersund med Teamet och tillsammans med gymnasiet i Östersund. Ett hårt läger med många timmar och många intervallpass. Men ett riktigt roligt läger!
Han med en sväng till Ulvön och hälsa på en annan fin vän, Maria Gräfnings och hennes familj. Jag har aldrig varit på Ulvön tidigare och fick en smärre chock av hur fint det var där!! Riktigt rolig och mysig weekend blev det med bra träning, bad, sol, god mat, tennis, bankett och massa mys!
Slutet av juli blev lite sämre. Åkte på en fjol förkylning som aldrog riktigt ville ge med sig!.. Tog 2 veckor innan jag kunde börja träna utan bakslag..riktigt segt!

Men… nu är det augusti ja. Har nu sedan förra fredagen varit frisk och kry och tränat på. Träningen gick helt okej direkt när jag drog igång efter förkylningen, men nu senaste 4-5 dagarna så har de känns riktigt tungt! Kanske inte riktigt det man vill då man ska börja ett läger men jag vet ju ändå att jag precis varit sjuk så de gäller bara att gilla läget och se framåt!

Som sagt så drog vi igång lägret här idag. Rivstart med först ett väldigt roligt skyttepass följt av tuffa stavgångs intervaller i slalombacken. Styrka och ett stakpass har precis genomförts också följt av en god middag. Men nu blir det sällskaps spel resten av kvällen! 🙂

Ha de gött så hörs vi snart! (Med ett mycke kortare inlägg!)

One thought on “Läger!

  1. Hej Bettan!

    Nu har även jag hittat din hemsida och tänker följa dig med spänning. Härligt initiativ att dra ihop ett eget team 🙂 Heja, heja!

    Kram
    Madde Lindqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *