Dimman förstörde för oss

Antholz veckan är över och jag är tillbaka i Östersund igen.

Jaktstarten i lördags blev en riktigt bra täving. Jag startade som nr 60 så det fanns ingen risk att jag skulle kunna bli sämre då enbrat 60st får starta på jakten. Med ett bra jobb på vallen med bra fokus lyckades skjutresultates sluta med 0+0+1+1. Åkningen kändes lite bättre än sprinten tyckte jag och jag lyckades tillslut klättra upp i listan och slutade på en 38:de plats. 3 poäng till samlngen!

Söndagen var det dags för stafett! Vår sista chans att kunna kvala in med ett damlag till OS. Vi hade riktigt bra stämning på morgonen och alla var sjukt peppade! Jag körde fösrta, AK andra, Elin tredje och Mona fjärde.
Dimman började komma in på inskjutnigen så den förlängdes 10 min pga att ingen kunde skjuta något fösta 15 min för vi såg inget. Den belv dock bättre coh vi hann alla skjuta in, men det blev tajt till start då jag bara hade ca 20 min på mig efter att jag var klar med inskjutningen. Men jag hann bli bra uppvärmd till start ändå.
Jag är väldigt nöjd med min sträcka. Åkningen kändes väldigt bra. Skyttet var kanon tycker jag, men fullt utan extraskott i ligg och 1 extraskott i stå. Inför sista varvet kände jag mig pigg också och gick ut i rygg på 2 andra. Men jag hade en canadensiska i rygg på mig som 3 ggr under spurtvarvet trampade fast min stav så jag stod still och fick sen jaga ikapp de framför igen. Efter sista gången vrålade jag några väl valda ord till henne. I och med detta så fick jag ödsla mycket krafter och jag orkade inte jaga ikapp sista gången. Jag växlande sedan till AK 33sek från tät, vilket är bästa sträckan jag gjort iår. AK gjorde även on en bra sträcka tills hon kom in på ståskyttet och de avbröt tävlingen pga dimma igen. Vi låg då 9a endast 10 sek från topp 6.

Det känns otroligt tråkigt att vi inte fick köra klart stafetten som var vår sista möjlighet till att kvala till OS. Kändes nästan som man hade blivit bestulen. Ingen vet och kommer aldrig få veta vad vi hade blivit i stafetten om alla hade fått kört, men känslan var att vi hade vår bästa chans nu. Vet inte hur man ska kunna beskriva tommheten man kände efter de avbrutit tävlingen och vår chans till OS försvann iin i dimman…
Nu är jag tillbaka i östersund igen, men imorgon åker jag till Jädraås för att sen på torsdag åka med pappa till Idre där det sen blir sverige-cup i skidskytte till helgen. Planen framåt efter det vet jag inte än, men tävlingar kommer det bli i alla fall!

Ha de bra! Nu siktar vi frammåt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *