Jobbiga 15km i Sochi

Ja men då var vi alla på plats i Sochi då! Nästa års OS ort!

Ja, tills slut tog vi oss hit i alla fall. Resan gick ganska bra (bara 1h försenade från Oslo) tills att vi skulle åka från flygplatsen i Sochi. Vi var några svenskar som hade checkat in amunition i väskan, MEN väskan kunde vi lätt traska ut med utan att den scannades eller nåt. Så, för att slippa strul uppe på plats vid stadionområdet (MASSA säkerhetskontroller överallt), så tog vi ur amunitionen ur väskan och gick in tillbaka med den på flygplatsen för att gevär och amunition skulle fraktas upp på annat sätt. OJ! Detta var inte poppulärt!! Poliser och allt möjligt lössläppt folk flockades kring oss och vi blev genast misstänkta för det ena och det andra. Nån timme senare fick vi i allafall lämna flygplatsen tack och lov!

 

Här uppe där vi nu befinner oss på ca 1400-1500möh så har vi det himla bra! Super fina stugor där vi bor alla svenska atleter i samma hus. Snö finns det gott om, solen har visat sig flitigt på en klarblå himel ett par dagar, maten kunde varit bättre, spåren är bland de tuffaste jag åkt, utförsbackarna skördar sina offer, ryssarna kan bara sitt språk och hela stället är fortfarande en stor byggarbetsplats där man funderar hur de ska kunna hinna klart med allt tills nästa år!?

Annars då.. Jo, tävling igår var det. En distans på 15km skulle avverkas i stekande sol. Första loppet iår där underställ rök på både över- och underkropp. Tävlingen blev ingen höjdare för min del. Rätt seg åkning, men bra ligg skytte och mindre bra stå. 0+1+0+2 blev skytteraden. Synd på sista stå annars hade det varit bra! På slutrundan lyckades jag också hinna med en vurpa i botten av längsta utrförsbacken precis i ingången till den längsta uppförsbacken på banan. Det var mindre kul! Ett rejält magplask, men efter en liten stund hittade jag luft igen och kunde köra sista kilometrarna in i mål.

I dag har vi haft en välrdigt lugn dag! Ännu varmare än igår har det varit så vi har suttit ute en sväng och stekt under dagen för vi hade inte träningstid idag förän på kvällningen.

Nu är det snart kväller för min del. Imorgon är det dags för sprint! Kul!! Jag går ut med start nr 57 strax innan halv 8 rysk tid och halv 5 svensk, häng med! 🙂

 

Bilder härifrån Sochi

IMG_0955_500x375

Våran balokong vy en sen morgon/tidig förmiddag

IMG_0968_500x375

Här delar vi aktiva på ett par rum i detta hus. Jag huserar med AK i ett fin fint rum!

IMG_0957_500x375

Vy från restaurangen med lite små försäljnings stånd utanför.

IMG_0964_500x375

En dag med lite solning utanför stugan.. Men idag var det ännu varmare så då fick mer kläder ryka.

IMG_0983_500x375

Race day! Elin och jag skuttar av glädje inför den kommande distanstävlingen. Det gjorde vi inte dirket efterråt kan jag lova!

IMG_0978_499x665

Dessa amunitions paket ställde till det endel på flygplatsen..

IMG_0979_500x375

Jag var inte super nöjd över den situation vi hamnat i direkt.. haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *