Sarajevo

Nu är vi på plats i Sarajevo för Miltära VM. Resan hit gick rätt snabbt och smidigt. Vi bor helt okej i rätt nybyggda rum på ett regement. Men eftersom jag inte fanns med på listan så hade jag inget rum heller. Men efter ett tag gittade de ett rum till som vi fick. Men något de hade svårt att fixa fram var handdukar. För ”Ni är faktiskt inte i Sverige, Norge eller Danmark nu” sa de till oss när vi sa att vi inte hade haddukar med oss. Det var fler länder som hade förväntat sig få det.

Idag var det träning på förmiddagen och öppningscermoni på eftermiddagen/kvällen.
Träningen blev en jobbig förmiddag. Vi steg upp 07.00 för att gå och äta frukost, 08.00 satt vi på bussen och började rulla mot skidskyttestadion och 09.10 var vi på plats. När vi kom till vallaboden sa vår ”host” (vår bosniska hjälpperson, som också suttit med hela resan upp med oss) att vi inte kan skjuta nå (!) för det var ju bara ”unofficial training” och då var det inget skytte. Vi blev tokigt så till slut skulle ju alla få skjuta. Men, då hade det ju inte förberett något alls på skjutvallen! Så vi fick vänta bra länge innan de satt upp tavlor, lagt ut mattor, satt upp nummer på varje tavla, vimplar mm. Men till slut började vi träna, 1h totalt med komb och skidtestning. Mitt i allt detta ramlade Elin också ner i ett, som hon kallade det, ”göör hööl”, eller som jag skulle sagt: lerhål hahaha.. det gick rätt bra, så vi fick skratta lite i alla fall. Sen ombyte och mer väntan på att åka ner tillbaka. 13.05 var vi tillbaka på regementet! Drygt 5h för 1h träning, det är inte effektivt!

Sen fortsatte vår tur när vi kom hem. Skynda oss in i duschen för att svira om för kostym till öppningscermonin. Duschen blev en mardröm! Sviiin kallt! Det var som att hoppa i en isvak (jag har gjort det faktiskt). Sen iväg och marschera och st och lyssna och titta på tal och uppvisningar. Oj oj vad jag frös om mina fötter!
Men nu är vi tillbaka och har fått på oss varma kläder, skönt! Snart möte och genomgång för tävling imorgon. Då är det längd race 10km som gäller. Det ska bli kul! Jag vet inte när jag sist åkte en längtävling!
Annars så ser det verkligen hemskt ut i detta land. Under resan upp på träning så fick jag till och med ont i magen av hur det såg ut med alla hus med skott hål eller hål från bomningar. Allt ser så förfallet ut. Det syns att det varit krig här, men det ser ut som det varit rätt nyligen. Mår riktigt dåligt av att se allt. Man ser verkligen hur bra vi har det själv!
Nu ska jag iväg och ladda! Hej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *